Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οστεοαρθρίτιδα ώμου και γόνατος – Αντιμετώπιση με αρθροπλαστική

Για να φτάσει κάποιος στο σημείο να χρειάζεται αρθροπλαστική υπάρχουν πολύ σημαντικά αίτια, ένα εκ των οποίων είναι η καταστροφή των αρθρικών επιφανειών.

Τα οστά, φυσιολογικά, είναι καλυμμένα από τον χόνδρο και έναν λείο ιστό, ο οποίος εμποδίζει τα οστά να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να εφάπτονται και να παραμορφώνονται. Αν γίνει αυτό και ο χόνδρος αρχίζει να φθίνει, τότε έχουμε αρθρίτιδα σε διάφορα μέρη του σώματος. Δύο από αυτά είναι το γόνατο και ο αγκώνας.

Στην αρχή, η αντιμετώπιση είναι συντηρητική, ωστόσο πολλοί ασθενείς καταλήγουν να χρειάζονται επέμβαση γιατί η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει και να επεκταθεί.

Η ολική αρθροπλαστική μπορεί να γίνει και στο γόνατο και στον ώμο και αποτελεί την καλύτερη απ’ όλες τις μεθόδους, αρκεί να γίνει από τον κατάλληλο χειρουργό.

Τα πλεονεκτήματα στην αρθροπλαστική γόνατος και ώμου είναι πολλά. Πρωτίστως εξασφαλίζεται ότι με την επέμβαση θα διορθωθεί το κατεστραμμένο τμήμα άμεσα και ο μετεγχειρητικός πόνος θα είναι μηδαμινός.

Η επέμβαση είναι τέτοιας φύσης, ώστε μπορεί να προσαρμοστεί στην εξατομικευμένη ανατομία του ασθενούς. Ο χειρουργός μπορεί επιτύχει με λεπτούς χειρισμούς ένα άψογο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα μετά την επέμβαση, αφού το τραύμα είναι μικρότερο και η αιμορραγία ελάχιστη.

Οστεοαρθρίτιδα ώμου

Η οστεοαρθρίτιδα ώμου είναι μία εκφυλιστική πάθηση που με την πάροδο της ηλικίας αυξάνεται. Όταν ο ασθενής χρειαστεί να κάνει ολική αρθροπλαστική τότε υπάρχει η επιλογή να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα οποιουδήποτε υλικού. Τα ποσοστά επιτυχίας της ολικής αρθροπλαστικής ώμου είναι πάνω από 90%.

Οστεοαρθρίτιδα γονάτου

Όταν το γόνατο χρειάζεται αρθροπλαστική σημαίνει ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι αρκετά προχωρημένη και ο πόνος είναι οξύς. Ο πόνος και η δυσκαμψία είναι έντονα συμπτώματα, ειδικά τις πρωινές ώρες και η κινητικότητα και το ευ ζην του ασθενούς, μειώνεται.

Μετά από την επέμβαση στο γόνατο και στον ώμου με αρθροπλαστική, ο ασθενής επιστρέφει μετά από 24 ώρες σπίτι του. Περισσότερα μπορείτε μέσα από την ιστοσελίδα της κλινικής OSTEON.

 

 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close