Γεγονότα

ΟΣΔΕ: Ζήτημα ημερών να υπογράψουν και τα υπόλοιπα ΚΥΔ με την Gaia-τo 80% το έχει ήδη κάνει

koi-osde-2017Συνεχίζεται η -άνευ ουσίας- αντιπαράθεση σχετικά με τις συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν όλα τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων με την Gaia Επιχειρείν, ώστε να ομαλοποιηθεί-πιστοποιηθεί το έργο του ΟΣΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Ένωση Αγρινίου, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις που είχαν οι ανακοινώσεις της τις προηγούμενες μέρες, επιμένει πως οι συνεταιρισμοί θα πρέπει να αρνηθούν να υπογράψουν την “αποικιοκρατική σύμβαση” όπως η ίδια χαρακτηρίζει την σύμβαση  με την Gaia Επιχειρείν, όμως και εδώ η πραγματικότητα την διαψεύδει, μιας και Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων που αντιπροσωπεύουν περιπου το 80% των δηλώσεων ΟΣΔΕ το έχουν κάνει ήδη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ουσιαστικά αυτοί που δεν υπογράφουν είναι η λεγόμενη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ , της οποίας φέρεται να ηγείται ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, ένας μικρός αριθμός δηλαδή συνεταιρισμών (Αγρίνιο, Λακωνία, Εύβοια, Αίγιο και Καβάλα) που αντιπροσωπεύουν κάπου 55.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ, καθώς και κάποιοι ιδιώτες.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr,  ήδη περίπου 102 φορείς συνολικά έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις που αντιπροσωπεύουν περίπου 420.000 αιτήσεις και υπάρχει μια πιθανότητα το Υπουργείο να καλέσει την Gaia να προχωρήσει σε μια μικρή μείωση των χρεώσεων της ειδικά σε ότι αφορά τις μικρές δηλώσεις.
Έμπειροι συνεταιριστές που γνωρίζουν καλά το τι έχει προηγηθεί υποστηρίζουν πως όσοι αντιδρούν θα πρέπει να υπογράψουν υποχρεωτικά, μετά και την μικρή παράταση που δόθηκε, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην εκτέλεση του έργου και αυτό να συνεχιστεί απρόσκοπτα, για να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους παραγωγούς.

Να θυμίσουμε πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ χθες έδωσε στη δημοσιότητα και νέα ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, όπου και άλλη μια φορά υπενθυμίζει εμφατικά ως οι παραγωγοί δεν πρέπει να παραχωρούν τους κωδικούς ΟΣΔΕ σε όσους τους ζητούν.

Κατά τα άλλα, η Ένωση Αγρινίου, με σημερινή της ανακοίνωση θεώρει πως η παράταση στην υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί “φυσιολογική εξέλιξη” εξαιτίας του “κύματος αντιδράσεων”.

Αναλυτικά:

koi-enosi-osde“Ανακοινώθηκε και επισήμως, έστω και με καθυστέρηση, η παράταση της προθεσμίας υπογραφής των συμβάσεων ΟΠΕΚΕΠΕ/ΚΥΔ και ΚΥΔ/Φορέα Συντονισμού, μέχρι τις 29/03/2017.
Η απολύτως αναμενόμενη αυτή εξέλιξη επιβλήθηκε από τις ίδιες τις καταστάσεις, ύστερα από το κύμα των αντιδράσεων και των καταγγελιών που σωρηδόν φτάνουν στο υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για το περιεχόμενο μιας αποικιοκρατικής σύμβασης που σχεδίασε χωρίς διαβούλευση και με μοναδική στόχευση την κατάργηση της αυτοτέλειας των ΚΥΔ και τη μετατροπή τους σε εισπρακτικούς της μηχανισμούς, η ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. και ο μεγαλομέτοχός της, που ενώ διεκδικεί ρόλο συντονιστή, ανταγωνίζεται ευθέως και υπονομεύει τα ΚΥΔ.
Με την παραπάνω παράταση, πάντως, δίδεται ο απαραίτητος χρόνος στα ΚΥΔ, που πρόκειται μάλιστα να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για να ανατρέψουν τη σύμβαση που έχει προτείνει η εταιρεία. Επίκειται μάλιστα η κοινή συνάντηση στην οποία καλεί η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ και η ΠΕΦΑ, με τη συμμετοχή όλων των ΚΥΔ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γεωπόνων, την Τρίτη 28/03/2017 στις 11:30 στο ξενοδοχείο WYNDHAM, στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Ο εκβιασμός που επιχείρησε για μια ακόμη φορά η  GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. στέλνοντας απειλητικές επιστολές στα ΚΥΔ ότι θα σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες της (;)  σε όσα ΚΥΔ δεν υπογράψουν άμεσα, δεν πέρασε!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button