Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οριστικά «διαγράφονται» τα 37 νέα τμήματα «Γαβρόγλου»

Μεταξύ αυτών το Γεωργικής Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ

Ν. Κεραμέως: Τα τμήματα δημιουργήθηκαν προεκλογικά, για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση

Σε οριστική διαγραφή των 37 νέων τμημάτων “Γαβρόγλου” που είχαν τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας , με απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, προχωρά η Κυβέρνηση με νομοθετική διάταξη η οποία θα συμπεριληφθεί στο υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σε αυτά βρίσκεται και το τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ.

Η ΕΘΑΑΕ το μοναδικό φάκελο που εξετάζει είναι του τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση να συγχωνευθεί με άλλο τμήμα του ίδιου Ιδρύματος και να διατηρηθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της Σχολής Δημόσιας Υγείας που ιδρύθηκε το 1929 από τον Ελ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με το esos.gr, Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για δημιουργία νέων τμημάτων από τον Κ. Γαβρόγλου , προεκλογικά, για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.

Τα εν λόγω τμήματα, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, δημιουργήθηκαν:

χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,

χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,

χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,

χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,

ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής,

υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button