Δυτική Ελλάδα

"Oρεινοί" πρόεδροι καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας

epi-nafpakto

Τη Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν για ολιγωρία οι πρόεδροι πέντε τοπικών κοινοτήτων και συγκεκριμένα οι πρόεδροι του Καταφυγίου Α.Ζορμπάς, Αναβρυτής Γ.Αλεξόπουλος, Κεντρικής Γ.Αυγεράκης, Ασπριάς Κ.Αλτανόπουλος και Κοκκινοχωρίου Β.Γράψας.  Ο λόγος;  Ο δρόμος Αναβρυτής-Κεντρικής που συνδέει τον δυτικό οδικό άξονα της Αποδοτίας.

Το εν λόγω έργο όπως υποστηρίζουν οι πρόεδροι είχε αποφασιστεί από το 2011 να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.  Ο Δήμαρχος ωστόσο προτίμησε να στείλει στο πρόγραμμα άλλα έργα της περιφέρειάς του τα οποία τελικά δεν εγκρίθηκαν.  Το θέμα όμως είναι ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν και πάλι στη συνέχεια με αποτέλεσμα το έργο να μην ξεκινήσει και πάλι φέτος το καλοκαίρι και ακόμη χειρότερα να κινδυνεύουν τα χρήματα να χαθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία των προέδρων:

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα και αγανακτούμε με την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπακτίας σχετικά με τον δρόμο Αναβρυτής-Κεντρικής που συνδέει τον δυτικό οδικό άξονα της Αποδοτίας.

Συγκεκριμένα  το εν λόγω ώριμο έργο αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2011 να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.  Αντί αυτού ο Δήμαρχος, έστειλε στο πρόγραμμα, άλλα ελλιπή έργα της περιφέρειάς του, τα οποία φυσικά δεν εγκρίθηκαν.

Κατόπιν επίμονων προσπαθειών μας σε κεντρικό επίπεδο, έγινε κατορθωτό, το έργο να ενταχθεί το 2012 και παρά την κρίση, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μάλιστα με συγκεκριμένο κωδικό.  Και ενώ απαιτείτο μια μικρή τροποποίηση της μελέτης αξίας τριών χιλιάδων (3000) περίπου ευρώ και είκοσι (20) μέρες από τον μελετητή να την παραδώσει, η Δημοτική Αρχή επί εννέα (9) και πλέον μήνες δεν κατόρθωσε να προχωρήσει ουσιαστικά στη διαδικασία με αποτέλεσμα το έργο προϋπολογισμού περίπου ενάμιση (1.500.000) εκατομμυρίου ευρώ, να μην ξεκινήσει και φέτος το καλοκαίρι και τα λεφτά να κινδυνεύσουν να χαθούν.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει άγνοια ή σκοπιμότητα στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και ελπίζουμε να υπάρξει, έστω και αργά, σοβαρή αντιμετώπιση και λύση του ζητήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος είχε δεσμευθεί στην περιφέρεια να παραδώσει την τροποποίηση της μελέτης στην αρχή του έτους, η οποία βρίσκεται στα συρτάρια της τεχνικής υπηρεσίας.

http://lepantomag.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close