Δυτική Ελλάδα

Ορεινή Ναυπακτία: Μάθε παιδί μου …. γράμματα

epi-sxoleio-stranomas-nafpΜε ένα μόνο μαθητή υπο-λειτουργεί το μοναδικό Σχολείο της Ορεινής Ναυπακτίας σχεδόν δυο μήνες μετά την έναρξη της Σχολικής χρονιάς .Τα άλλα τέσσερα παιδάκια αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αφού τα δυο μένουν στην Δορβιτσά και τα άλλα δυο στην Στράνωμα ενώ το Σχολείο είναι στον Κάτω Κάμπο Στράνωμας .

Η  Ελληνική Πολιτεία με την πολιτική της να μην δρομολογεί το απαραίτητο Ταξί όπως τα προηγούμενα χρόνια για να μεταφέρει τα παιδιά,  έμπρακτα «γυρνάει την πλάτη» στην μόρφωση των παιδιών των απομακρυσμένων σχολείων, καί το Σχολείο σε οριστικό κλείσιμο.

Μάταια η νέα δασκάλα στέλνει τα υπομνήματα πρός κάθε κατεύθυνση…φωνή βοώντος .Μάταιες και οι διαμαρτυρίες των γονιών των παιδιών που ”φυλλάτουν Θερμοπύλες ” εκεί στά Ορεινά και θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα .

Ειναι απορίας αξιον τί εκαναν τόσο καιρό η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Ναυπακτίας ,οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις των Εκπαιδευτικών ,οι Τοπικοί Πρόεδροι , καί οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι .

Αμεσα θά πρέπει νά  δρομολογηθεί το Ταξί που θα μεταφέρει τα παιδάκια στο Σχολείο και  ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ  ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

e-nafpaktia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button