Γεγονότα

Ώρα μηδέν για τον περιφερειακό της Ναυπάκτου

Κλειστό παραμένει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας του Περιφερειακού δρόμου της Ναυπάκτου μετά και την σοβαρή καθίζηση που παρατηρήθηκε στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αντίρριο προς Ιτέα

Το πρωί της Δευτέρας άνδρες του τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου, εντόπισαν μια μεγάλη ρωγμή στο οδόστρωμα και αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Στο σημείο βρέθηκαν μηχανικοί και διαπίστωσαν πως η ρωγμή οφείλεται σε μια καθίζηση που έχει υποστεί το έδαφος και με την διέλευση των βαρέων οχημάτων η κατάσταση του οδοστρώματος χειροτέρευσε.

Οι αρμόδιοι της ΔΕΣΕ Πατρών αποφάσισαν σε συνεργασία με την Τροχαία Ναυπάκτου, να διακοπεί η διέλευση των οχημάτων από το ρεύμα προς Ιτέα. Τοποθετήθηκαν απαγορευτικά σήματα και φωτεινοί σηματοδότες οι οποίοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία που εκτρέπεται στο ένα και μοναδικό ρεύμα κυκλοφορίας που λειτουργεί.

Στο σημείο παραμένει και προσωπικό της τροχαίας Ναυπάκτου που ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που κάποιοι οδηγοί μη έχοντας την υπομονή περνούν από το επικίνδυνο σημείο, παραβιάζοντας τον ερυθρό σηματοδότη με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τροχαίο ατύχημα.

Το βράδυ της Δευτέρας πολλοί διερχόμενοι οδηγοί που είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο οδόστρωμα του περιφερειακού αποφάσισαν να περάσουν μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου. Η κατάσταση ωστόσο αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, ενώ φαίνεται τελικά ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί για εκτροπή της κίνησης μέσω της επαρχιακής οδού Ναυπάκτου Θέρμου θα είναι και αυτή που θα επιλεγεί από τους αρμόδιους για να λύσουν το πρόβλημα προσωρινά.

Στο σημείο του περιφερειακού βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Νίκο Υφαντή και τους διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. Παρόντες και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές με τους αντιδημάρχους Μαρία Ζιαμπάρα και Σπύρο Τσέλιο καθώς και μηχανικούς της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Στη συνάντηση ο κ. Κατσιφάρας θέλησε να ενημερωθεί από τον διοικητή της τροχαίας Ναυπάκτου για την επικινδυνότητα του σημείου όσο και για τις λύσεις που προτείνονται από πλευράς περιφέρειας και Δήμου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως ο Περιφερειακός της Ναυπάκτου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και το ατύχημα είναι θέμα χρόνου. Για το λόγο αυτό η Περιφέρειαπαρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει θα προσπαθήσει να δώσει μια προσωρινή λύση μέχρι να βρεθούν τα χρήματα από το Υπουργείο για την ολική αποκατάσταση των ζημιών. Ωστόσο όπως είπε το γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα να διακοπεί η κυκλοφορία. Παράλληλα σημείωσε πως δεν θα πρέπει η κίνηση των οχημάτων να γίνει μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου καθώς παρουσιάζονται πολλά προβλήματα στατικότητας στο λιμάνι της πόλης.

Μίλησε επίσης για τον πονοκέφαλο που προκαλεί στην περιφέρεια η χρηματοδότηση των εργασιών, καθώς όπως είπε ο κ. Κατσιφάρας αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια και για το λόγο αυτό θα ζητηθούν από πόρους του Υπουργείου.

Δεν θα αποδώσουμε τώρα τις ευθύνες όμως αυτές υπάρχουν. Μέλημά μας είναι η εξεύρεση μιας λύσης που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιφάρας

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας από την πλευρά του σημείωσε πως η κατάσταση με τον Περιφερειακό δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε όμως και να επιβαρυνθεί επιπλέον η Ναύπακτος με την διέλευση των βαρέων οχημάτων. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ζωή των παιδιών δήλωσε ο δήμαρχος ο οποίος σε ερώτηση για το αν τελικά επιλεγεί η πρόταση για διοχέτευση της κίνησης μέσω της επαρχιακού οδού Ναυπάκτου Θέρμου, τόνισε ότι όλα συζητιούνται και υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει αυτό όμως όπως είπε για λίγες ημέρες μέχρι να γίνει ο παρακαμπτήριος δρόμος στο σημείο της καθίζησης του περιφερειακού.
lepanto-rtv.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button