ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ψίχουλα» με τα υπόλοιπα της Ενιαίας-μοιράζουν… δίευρα στους αγρότες!

Χθες άρχισαν οι πιστώσεις των επιδοτήσεων στου αγρότες.

Σύμφωνα με αναφορές αγροτών και στην Αιτωλοακαρνανία οι πιστώσεις άρχισαν με υπόλοιπα ενιαίας τα οποία όμως είναι εξαιρετικά λίγα ως ποσά και οι αγρότες είναι ανάστατοι, κάνοντας λόγο ακόμη και για κοροϊδία.


Δικαιούχοι ενισχύσεων που επικοινώνησαν με το agriniopress, κάνουν λόγο για καταβολές ποσών 1,70 ευρώ, 2,80 ευρώ κλπ.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ επέλεξαν τη συγκεκριμένη περίοδο, ώστε να προβούν σε κινητοποιήσεις, ταλαιπωρώντας ακόμη περσότερο τους αγρότες που περνούν το βασανιστήριο της… σταγόνας για άλλη μια φορά.

Την Τετάρτη 3/7, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, πληρώθηκαν τα 180 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 240 εκατ. ευρώ περίπου που εκκρεμούν με βάση τις δηλώσεις (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) του 2023.

Υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, συνδεδεμένες και βιολογικά συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (180 εκατ. ευρώ). Το συνολικό νούμερο (240 εκατ. ευρώ) συμπληρώνουν και Αναδιανεμητική, Ειδική Ενίσχυση για γεωργούς Νεαρής Ηλικίας.

Στις συνδεδεμένες που δεν έχουν πληρωθεί περιλαμβάνονται Σκληρό Σιτάρι, Μαλακό Σιτάρι, Κριθάρι, Σπόροι Σποράς, Μήλα, Ρύζι, Καλαμπόκι και Κτηνοτροφικά Φυτά.

Στο πλάνο των πληρωμών για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνονται επίσης, Οικολογικά Σχήματα (eco-schemes), Ενισχύσεις για Μικρά Νησιά του Αιγαίου και τα ειδικά καθεστώτα για πρόβειο, γίδινο και αγελαδινό γάλα, σύμφωνα με το agronews.

Χορηγούμενη

EURO 2024

2 Σχόλια

  1. Δίκιο έχουν!
    Η σωστή “ενίσχυση” θα έπρεπε να ήταν 3,60€ !

  2. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ…
    ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ…
    ΑΥΔΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button