Αυτοδιοίκηση

Ομόφωνη απόφαση για τα κτήματα της Κατοχής

po-dimotiko-mesΩς μείζων πολίτικη ήττα του Νικου Μουρκούση μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί η εξέλιξη της υπόθεσης της εκμίσθωσης της έκτασης 1200 στρεμμάτων στο Διόνι της Κατοχής μετά και τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μεσολογγίου για το θέμα.

Μετά από μια εβδομάδα αντεγκλήσεων και καταγγελιών, η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου δεν παρέστη καν στην συνεδρίαση και τελικά η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη, γα την ανάθεση της εκμετάλλευσης του συνόλου της έκτασης από τον συνεταιρισμό «Τρίκαρδος», αφού ο δεύτερος συνεταιρισμός απέσυρε τελικά την αίτηση του.

Με ομόφωνη απόφαση – απόντος της παράταξης του κ. Μουρκούση – το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανέθεσε στο Αγροτικό Συνεταιρισμό “Τρίκαρδος” την εκμετάλλευση του συνόλου των δημοτικών κτημάτων στη περιοχή Διώνη Κατοχής, έκτασης 1193 στρεμμάτων. Ο λόγος της ανάθεσης του συνόλου της έκτασης στον Συνεταιρισμό “Τρίκαρδος” είναι ότι κατά την διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου, ο έτερος συνεταιρισμός με την ονομασία “Β Συνεταιρισμός Κατοχής”, απέσυρε την αίτηση του.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε σχετικά: “Είναι χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, να στηρίζει τα συμφέροντα των πολλών και των αδυνάτων. Η σημερινή ανάθεση σε ένα αγροτικό συνεταιρισμό ακτημόνων και μικροκαλλιεργητών κινείται ακριβώς σε αυτό το πνεύμα. Εμείς σαν δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους συνεταιρισμούς και κινήσεις.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button