ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ομόφωνα κατά της ρύθμισης που «φιμώνει» την αντιπολίτευση το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου

Η ρύθμιση προβλέπει την κατάργηση της δυνατότητας των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν προ ημερήσιας διάταξης κατεπείγοντα προς συζήτηση επίκαιρα θέματα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 17ης Ιουνίου 2022 εξέδωσε, με την 51/2022 Απόφασή του, ομόφωνο ψήφισμα, με 17 ψήφους υπέρ, αναφορικά με την προωθούμενη ρύθμιση του Υπουργείου των Εσωτερικών.

Η ρύθμιση προβλέπει την κατάργηση της δυνατότητας των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν προ ημερήσιας διάταξης κατεπείγοντα προς συζήτηση επίκαιρα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, έχει ως εξής: το οποίο και έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου εκφράζει την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του δικαιώματος των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέτουν προ ημερησίας διατάξεως θέματα που κατά τη γνώμη τους είναι επείγοντα και σοβαρά.

Πιστεύουμε ότι οι δημοτικές παρατάξεις που εκφράζουν ένα μέρος, μικρό ή μεγάλο, των τοπικών κοινωνιών πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικά ζητήματα και προβλήματα της κοινωνίας.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας, πλουραλισμού και σεβασμού της διαφορετικής άποψης το δικαίωμα αυτό των παρατάξεων.
Ζητάμε άμεσα να αποσυρθεί το άρθρο 42 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που οδηγεί στο φίμωμα των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης και καταργεί τη δημοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button