Άποψη

Ομιλία Τριανταφύλλου για το πολυνομοσχέδιο

triantafullou-newH βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία της, ανέφερε, πως το πολυνομοσχέδιο έρχεται να συμβάλλει στο “success story” της νέας συγκυβέρνησης.

Το πολυνομοσχέδιο, τόνισε, συμπληρώνει και επιταχύνει την κοινωνική ισοπέδωση, το θάνατο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας, την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, τη μείωση του κατώτατου μισθού και τις απολύσεις στο δημόσιο.

Επεσήμανε πως φορολογεί, άδικα, τους εργαζόμενους και ανέργους, τα παιδιά και όχι τους εφοπλιστές. Χτυπάει την καρδιά της κοινωνίας, τη νεολαία, αφού ουσιαστικά καταστρέφει την τεχνική εκπαίδευση συμβάλλοντας έτσι όχι στη μόρφωση αλλά τη συμμόρφωση των νέων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νομό μας και στην πλήρη εγκατάλειψη των δομών του σε όλα τα επίπεδα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για καταλήστευσή του.

Η κυρία Τριανταφύλλου έκλεισε την ομιλία της με τους στίχους του Μπρεχ:

«Τον πεινασμένο που σου άρπαξε το τελευταίο ψωμί

σαν εχθρό τον αντιμετωπίζεις,

μα τον κλέφτη που δεν πείνασε ποτέ του

δεν ορμάς να τον αρπάξεις από το λαρύγγι;».

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου εκείνη τη στιγμή, μην καταλαβαίνοντας προφανώς, πως πρόκειται για στίχους του γνωστού ποιητή, έσπευσε να παρατηρήσει, πως δεν πρέπει να ακούγονται αυτά μέσα στην αίθουσα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button