Τέχνες

Η Ε. Πριοβόλου μιλησε στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου για την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου

eleni-priovolou

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου φιλοξένησε τη διακεκριμένη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου, η οποία πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα: «Η αξία του λογοτεχνικού βιβλίου». Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του σχολείου:

Ο λόγος, το ύφος – ήθος, η ευγένειά της, ο σεβασμός και η παιδαγωγική αγάπη της προς τους μαθητές έγιναν άμεσα αισθητά και καθήλωσαν το κοινό της Α τάξης, δίνοντας τα προσδοκώμενα μηνύματα ευαισθητοποίησης και προβληματισμού για τη λογοτεχνία.

Ο γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος που επακολούθησε με τους μαθητές ήταν φυσική συνέπεια. Αξιοσημείωτος ο τρόπος που μας συστήθηκε τιμώντας ιδιαίτερα το γενέθλιο τόπο της και τη γλώσσα.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

«Είμαι η Ελένη Πριοβόλου, γεννημένη στο Αγγελόκαστρο Αιτωλίας, στο Κάστρο των Αγγέλων, όπου και έζησα μέχρι τα 18 μου θρεμμένη με τους μύθους και τα παραμύθια της γενέθλιας γης». Έτσι μας συστήθηκε η συγγραφέας. «Από πολύ νωρίς βρήκα καταφύγιο στις λέξεις. Εκεί ξεσπούσα τους φόβους μου, τις αναζητήσεις, τα οράματά μου. Αυτές με προστάτεψαν από την πεζή καθημερινότητα».

Η πορεία της μέσα στον κόσμο των λέξεων και των εικόνων είναι ιδιαίτερη, γράφοντας παραμύθια και όνειρα για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας ευαισθησία, προβληματισμό, διέξοδο, εξέλιξη και ψυχαγωγία.

Την ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή της στο σχολείο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button