ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Ωμή παραδοχή της αθωότητας του Παναιτωλικού (και) στο σκεπτικό

Υπογραμμίζει στην 13η σελίδα του ότι δεν προκύπτει συμπαιγνία – υπαιτιότητα του Παναιτωλικού

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σκεπτικό της απόφασης για την υπόθεση που «βασάνισε» δύο μήνες τον Παναιτωλικό, με την απαλλαγή του, τελικώς, από την ποινή του υποβιβασμού.

Από το μακροσκελές και πολυσέλιδο σκεπτικό, που παραθέτει εκτενώς το πώς η Επιτροπή Δεοντολογίας κατέληξε στην απόφασή της, η όλη ουσία της υπόθεσης εντοπίζεται στη 13η σελίδα. Εκεί όπου ουσιαστικά η εισήγηση της Παναγιώτας Σαρδέλη αποδομείται πλήρως.


Αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Δεν προέκυψε συμπαιγνία μεταξύ της ΠΑΕ Παναιτωλικός, του Χρήστου Κουτσοσπύρου και του ποδοσφαιριστή Derek Cornelius, για να επιτευχθεί η κίτρινη κάρτα στην οποία έγινε ο στοιχηματισμός από τον δεύτερο ούτε και προέκυψε ότι όλοι μαζί, κατόπιν κοινού σχεδιασμού, οργανώθηκαν και ενώθηκαν για να βλάψουν την ακεραιότητα του αγώνα και να συμμετάσχουν σε προσπάθεια επηρεασμού της πορείας ή του αποτελέσματος με αντιαθλητικό, ανήθικο και διεφθραρμένο τρόπο.

Παρότι όμως δεν προέκυψε υπαιτιότητα της πρώτης πειθαρχικά διωκόμενης ΠΑΕ, αυτή σύμφωνα με τα άρθρα 25 παρ. 3, 27 παρ. 3 και 29 παρ. 3 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, είναι υπεύθυνη για τις πράξεις των προσώπων που συνδέονται μ’ αυτήν και ως εκ τούτου εν προκειμένω υφίσταται αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ Παναιτωλικός».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν-προσκομίστηκαν, τις μαρτυρικές καταθέσεις και την ακροαματική διαδικασία ΔΕΝ προκύπτει συμπαιγνία και υπαιτιότητα/ χειραγώγηση από μεριάς της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Η Επιτροπή θεώρησε ότι πρέπει για λόγους αντικειμενικής ευθύνης και μόνο (λόγω της σχέσης της ΠΑΕ με τον εργαζόμενο-«αξιωματούχο» της) να επιβληθεί το μέγιστο προβλεπόμενο πρόστιμο στον Παναιτωλικό. Έκρινε μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει όπως θεωρεί ότι της επιτρέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας στις γενικές διατάξεις και της επιβάλλει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Βέβαια, δεν επεξηγείται πλήρως το πρίσμα υπό το οποίο επιβάλλεται το πρόστιμο στον Ντέρεκ Κορνέλιους. Σε κάθε περίπτωση, κατατέθηκε η έφεση από μεριάς Αγρινιωτών.

Κωνσταντίνος Ρίγκος

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button