ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ομάδα ΔΙΑΣ: Στα θρανία 2.500 αστυνομικοί για μάθημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρατσισμού & συμπεριφοράς

Σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ΑμεΑ, Ρομά και ΛΟΑΤΚΙ αλλά και σε πρακτικές συλλήψεων, θέματα ένοπλων συμπλοκών κ.α

Ξεκίνησε σήμερα η σταδιακή επανεκπαίδευση των περίπου 2,5 χιλιάδων αστυνομικών, που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Αττικής. Το εξαήμερο σεμινάριο περιέχει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση και μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, εκτιμούν πηγές της Λεωφόρου Κατεχάκη, το σύνολο τού προσωπικού θα την έχει ολοκληρώσει.

Τα δύο σκέλη

Στο θεωρητικό κομμάτι, οι ένστολοι πρόκειται να μετεκπαιδευτούν σε ζητήματα ποινικού δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά απέναντι σε ΑμεΑ, Ρομά και ΛΟΑΤΚΙ, ενώ αναμένεται να συζητηθούν θέματα συμπεριφοράς, διαχείρισης βίας και θυμού.

Το πρακτικό κομμάτι περιέχει μαθήματα χρήσης όπλων, τεχνικών συλλήψεων και καταδιώξεων, πρώτων βοηθειών, ακόμα και προσομοίωση ένοπλης συμπλοκής.


Η άμεση επανεκπαίδευση τής Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ζητήθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού Ρομά από τα πυρά αστυνομικών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επέλεξε να παραστεί για λίγα λεπτά κατά την πρώτη μέρα της μετεκπαίδευσης σε κτίριο τής πρώην Σχολής Αξιωματικών, στη Λεωφόρο Μεσογείων και δήλωσε:

″Τα μαθήματα, είναι τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό και ο στόχος μας είναι οι αστυνομικοί μας, να γνωρίσουν τους νόμους που διέπουν την αστυνομική δράση, να ενημερωθούν πλήρως για τον Ποινικό Κώδικα και ταυτόχρονα να έχουν πλήρη γνώση των δικαιωμάτων των πολιτών και των τεχνικών καλύτερης επικοινωνίας με το σύνολο τους, αλλά και με επιμέρους κοινωνικές ομάδες. Ασφαλώς θα εκπαιδευτούν ώστε να είναι ακόμα καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί στα αστυνομικά τους καθήκοντα, στη χρήση των όπλων, στις τεχνικές της δράσης τους, στην εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας της Αμέσου Δράσεως.

Οι αστυνομικοί μας, κάνουν μία πολύ σκληρή και συνθέτη δουλειά επ’ ωφελεία της κοινωνίας, εργάζονται για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.”

huffingtonpost

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button