Δυτική Ελλάδα

Oλοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Θέρμου

semin-ther2Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Θέρμου με τίτλο: «Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Διαχείριση Υγρών Απoβλήτων», γιαεκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου του 2016 σε συνεργασία με τοΤμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, τοΦορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίουκαι τον Δήμο Θέρμουστην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου.

semin-ther3Στο Σεμινάριο μελετήθηκαν βασικές έννοιες και αρχές της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης για την αειφορία καθώς και μεθοδολογικά ζητήματα για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, δίνοντας έμφαση στον ευτροφισμό υδάτινων οικοσυστημάτων και τη διαχείριση υγρών αποβλήτων. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων που αφορούσαν την υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού προγράμματος στην σχολική τάξη.

Το Σεμινάριοπαρακολούθησαν συνολικά 50 εκπαιδευτικοί  αλλά και πολλοί συμμετέχοντες από πολλές περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

semin-ther1Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Θέρμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του Σεμιναρίου όπως: Το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίουκαι τον Δήμο Θέρμου, τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες. Επίσης δεσμευόμαστε για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς στα πλαίσια της αειφορικής ανάπτυξης του τόπου μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button