Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ολοκληρώθηκαν οι εθιμοτυπικές επισκέψεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εθιμοτυπικών επισκέψεων στις αρχές της πόλης και τους παραγωγικούς Φορείς, που πραγματοποίησε ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του με σκοπό την ενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συγκεκριμένα ο Πρύτανης επεσκέφθη τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο, το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους προέδρους των Επιμελητηρίων κ.κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας), Γιώργο Παππά (Οικονομικό Επιμελητήριο), Αθανάσιο Πετρόπουλο (ΓΕΩΤΕΕ) και Βασίλειο Αϊβαλή (Τεχνικό Επιμελητήριο), με τους οποίους είχε γόνιμο διάλογο, σε μια προσπάθεια ουσιαστικής προσέγγισης της κοινωνίας και της αγοράς μέσα από ένα πρίσμα εξωστρέφειας και συνεργειών.

Παράλληλα τους ενημέρωσε με έμφαση για το θέμα των μειωμένων θέσεων που δίνει το Υπουργείο Παιδείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που σε συνδυασμό με την προχειρότητα της δημιουργίας νέων Τμημάτων και της συγχώνευσης με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, υποβαθμίζουν το Ίδρυμα, το ΠΓΝΠ και κατ’ επέκταση την περιοχή.

Ειδικότερα στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη αφού τον ενημέρωσε για τα θέματα και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου, επεσήμανε την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας Δήμου – Πανεπιστημίου και εστίασε στο πρόβλημα άμεσης επίλυσης των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν στη Πανεπιστημιούπολη.

Ο Πρύτανης επίσης, ενημέρωσε τους Προέδρους των Επιμελητηρίων για τη λειτουργία του Ιδρύματος, τα προβλήματα, τις προοπτικές των Τμημάτων και τις δυνατότητες συνεργασίας, ενώ συζητήθηκε το κενό της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, καθώς και οι τρόποι κάλυψής του.

Παράλληλα οι Πρόεδροι δήλωσαν ότι θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Πανεπιστημίου Πατρών και θα καταθέτουν τις απόψεις του για την βελτίωση της εκπαίδευσης και τη σύνδεσής της με την παραγωγική διαδικασία και την αγορά εργασίας.

Στη συνέχεια ο Πρύτανης επεσκέφθη τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη με τον οποίο έκανε εκτεταμένη συζήτηση σε θέματα και προβλήματα που αφορούν συνολικά το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, επεσήμανε ότι ευελπιστεί στη συνέχεια αρωγής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έθεσε θέμα χρηματοδότησης το οποίο, όπως τόνισε, είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κοινός τόπος των δύο πλευρών, η ανάγκη συνέχειας της πολυεπίπεδης συνεργασίας προς όφελος της τοπικής Ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button