Δυτική Ελλάδα

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό στη Λεπενού-επίσκεψη Μοσχολιού (φωτο)

Στη τελική φάση βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ με ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ».

Το χώρο του εργοταξίου επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, με τον Αντιδήμαρχο κ. Πάνο Τζαμαλή και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  Λεπενούς  κ. Γιάννη Καλλίμορφο και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8.167.809,92 € ενώ μετά την έκπτωση το συμφωνητικό που υπογράφτηκε με τον εργολάβο ανέρχεται στο ποσό των 4.446.840,65 €.

epi-apoxeteytiko-lepenoys1

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται η κατασκευή  του κεντρικού συλλεκτήρα  μεταφοράς  λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό του Αγρινίου, για την εξυπηρέτηση των οικισμών Στράτου, Λεπενούς, Κυψέλης, Όχθίων, Ρίγανης και  Γουριώτισσας καθώς και το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού Λεπενούς.    


Στην εργολαβία περιλαμβάνεται και  η σύνδεση του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου του οικισμού Στράτου με τον υπο κατασκευή κεντρικό αγωγό.

Τα εσωτερικά δίκτυα  Κυψέλης , Οχθίων, Ρίγανης και Γουριώτισσας   θα κατασκευαστούν και θα  συνδεθούν με τον κεντρικό συλλεκτήρα σε μελλοντική  εργολαβία – δεύτερη φάση .
Το συνολικό μήκος των υπο κατασκευή αγωγών της παρούσας εργολαβίας ανέρχεται σε 33.400,00 Μ.
Το συνολικό μήκος των κεντρικών συλλεκτήριων αγωγών είναι 18.200,00 μέτρα περίπου.
Επίσης, θα κατασκευαστούν και τέσσερα αντλιοστάσια.

Ο κ. Μοσχολιός μετά την ενημέρωση που είχε, δήλωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε το χώρο του εργοταξίου στη Λεπενού όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι εργασίες εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς και βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

epi-apoxeteytiko-lepenoys3

Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το σύνολο των κεντρικών συλλεκτήριων αγωγών συνολικού μήκους περίπου 18.000 μέτρων καθώς επίσης και περιφερειακά τμήματα του εσωτερικού δικτύου της Λεπενούς σε μήκος περίπου 3.000 μέτρων και με την ολοκλήρωση των εργασιών δύο μεγάλα διαμερίσματα, η Στράτος και η Λεπενού θα έχουν αποχετευτικό δίκτυο.

Για να ολοκληρωθεί όμως αυτό το έργο πρέπει να εντάξουμε στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ 2014-2020, την κατασκευή εσωτερικών δικτύων Κυψέλης, Ρίγανης, Οχθίων και Γουριώτισσας ώστε να συνδεθούν με τον κεντρικό συλλεκτήρα.

Η μελέτη είχε εκπονηθεί από το Δήμο Στράτου και δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 2011.

Πρόκειται για ένα έργο που προστατεύει το περιβάλλον και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αποτελώντας τμήμα του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής ώστε η διαχείριση των λυμάτων του Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου να γίνεται μέσω του βιολογικού καθαρισμού Αγρινίου.

Όπως με ενημέρωσε ο ανάδοχος εργολάβος αν οι εργασίες συνεχιστούν με τους σημερινούς ρυθμούς το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο δηλαδή δύο μήνες νωρίτερα από τη συμβατική ημερομηνία».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button