ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του οδικού τμήματος Διασελλάκι-Πέρκος

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη σε οδικά έργα

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου «Βελτίωση Δρόμου Διασελλάκι-Πέρκος», στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θέρμου, καθώς σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Η εκτέλεση των εργασιών κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού, να καταστεί όσο το δυνατόν ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων, δεδομένου ότι με προηγούμενη εργολαβία είχαν γίνει κατασκευαστικές παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 4 χλμ από το Διασελλάκι προς Πέρκο.


Στον διανοιγμένο δρόμο από την πρώτη φάση εργασιών θα εκτελεστούν εργασίες που περιλαμβάνουν αποπεράτωση χωματουργικών εργασιών, κατασκευή τεχνικών και τμηματική επένδυση τάφρου, κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωση τμήματος, όπως επίσης κατασκευή οριζόντιας και κάθετης σήμανσης του τμήματος που θα ασφαλτοστρωθεί. Το έργο είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε οδικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία

Εξάλλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε σήμερα εν εξελίξει οδικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, βρέθηκε στη θέση Χαλίκι, όπου στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης της Ε.Ο Αντιρρίου – Ιωαννίνων εκτελούνται τεχνικές παρεμβάσεις με στόχο να θωρακιστεί η περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος.

Μεταξύ άλλων, τετραπλασιάστηκε η διατομή του δρόμου, κατασκευάστηκε καινούργιο τεχνικό έργο προκειμένου να διοχετεύονται τα ύδατα, τοποθετήθηκε αγωγός ώστε οι αγωγοί ύδρευσης και άρδευσης να διέρχονται κάθετα από την εθνική οδό, δημιουργήθηκε αποστραγγιστικό κανάλι και καθαρίστηκαν τα πρανή του δρόμου. Οι εργασίες συνεχίζονται με την αποκατάσταση της ασφαλτόστρωσης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Άστακο όπου ενημερώθηκαν για τις εργασίες στο οδικό τμήμα Αστακός- Βασιλόπουλο, στο πλαίσιο συντήρησης του άξονα από Βόνιτσα έως Βασιλόπουλο μέσω Παλαίρου, Μύτικα και Αστακού. Το τμήμα από τη Βόνιτσα έως την Πάλαιρο έχει ήδη κατασκευαστεί, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο τμήμα Αστακός – Βασιλόπουλο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο παραλιακό μέτωπο του Αστακού, η ανάπλαση του οποίου χρηματοδοτείται με 1,3 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button