Γεγονότα

Ολοκληρώνει τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών για αναπηρικά αμαξίδια το 1ο ΕΠΑΛ

epi-kapakia1Νοέμβριος 2013. Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο το 1ο ΕΠΑΛ άνοιξε στο Αγρίνιο το μεγάλο κεφάλαιο της περισυλλογής πλαστικών καπακιών με σκοπό να στείλει τη συγκομιδή του στο Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας που κι αυτοί με τη σειρά τους θα τα έστελναν σε εταιρίες ανακύκλωσης πλαστικών για να πάρουν ως αντάλλαγμα αναπηρικά αμαξίδια.

 Στην αρχή ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια μέσα στα στενά «σύνορα» του σχολείου όμως πολύ γρήγορα το μήνυμα ξεπέρασε τα σύνορα αυτά ξεσηκώνοντας προσπάθειες σ’ όλη την πόλη του Αγρινίου αλλά και στις γύρω περιοχές. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική και πολύ συγκινητική. Με σύνθημά  το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», πολύ γρήγορα, σχολεία, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, κέντρα αναψυχής, γυμναστήρια, βιβλιοπωλεία, ακόμη και εμπορικά καταστήματα αλλά και απλοί πολίτες κάθε ηλικίας, επιδόθηκαν με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση σε συνανθρώπους τους με κινητικά προβλήματα.

 Όλο αυτό το πνεύμα συνεργασίας είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν πέντε (5) αναπηρικά αμαξίδια σε συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη.

Η ανακοίνωση του σχολείου συνεχίζει:

“Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι ο κύκλος αυτός της περισυλλογής καπακιών θα κλείσει την επόμενη Πέμπτη 30/4/2015. Γι’ αυτό, παρακαλούμε θερμά όσοι διαθέτουν πλαστικά καπάκια και θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, ας τα αποστείλουν στο 1ο ΕΠΑ.Λ μέχρι 30/4/2015.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button