Όλοι μάσκα και έλεγχο πλην του Μητροπολίτη

Ο Όργουελ στην Φάρμα των Ζώων περιέγραψε μια δυστοπία όπου “όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα”! Εμείς δεν έχουμε δυστοπία (ακόμη) αλλά έχουμε περιπτώσεις που οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους.

Αυτό φάνηκε, για άλλη μια φορά, σε εκδήλωση στο Παπαστράτειο. Όλοι ελέγχθηκαν στην είσοδο για πιστοποιητικό, όλοι φορούσαν μάσκα. Υπουργός, περιφερειάρχης, δήμαρχος, παράγοντες και απλός κόσμος. Όλοι, εκτός του Μητροπολίτη Κοσμά και ενός ακόμα ιερέα που τον συνόδευε.


Ολα αυτά σε έναν χώρο όπου όλοι ήταν υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48 ωρών, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Η φωτογραφία είναι τόσο χαρακτηριστική που δεν σηκώνει αμφιβολία. Και είναι κάτι που δεν γίνεται πρώτη φορά. Είναι γνωστό ότι ο Μητροπολίτης δεν θεωρεί ότι πρέπει να φοράει μάσκα ή να δείχνει έγγραφα σε μια κατάσταση πανδημίας. Όπως επίσης δεν θώρει ότι κολλάει κορωνοϊός μέσα στις εκκλησίες…

Η απορία είναι απλή: δεν ελέγχεται και δεν υποχρεούται σε μάσκα γιατί θεωρείται ότι δεν έχει ανάγκη έναντι του κορωνοϊού; Ότι προστατεύεται με τρόπο θαυματουργό και δεν μεταδίδει; Ή απλά δεν θεωρείται κανείς άξιος, καμία αρχή κι εξουσία, να ζητήσει από έναν ποιμενάρχη μας τα αυτονόητα; Όπως και να έχει, αυτό είναι ανισότητα.

η συντακτική νομοταγής μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: μάσκα μέτρα Μητροπολίτης Κοσμάς