ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Σε κινητοποιήσεις καλεί η ΟΛΜΕ για τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ

«Καταγγελία για τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ- Όλοι στις κινητοποιήσεις σήμερα Παρασκευή στο Υπουργείο και στις Διευθύνσεις», τιτλοφορείται ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, κατακεραυνώνοντας της Κυβέρνηση για την απόφαση να μη λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ της Χώρας.

Καλεί δε τα Δ.Σ. όλων των ΕΛΜΕ να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο πρόβλημα έχει ανακύψει και με το ΕΠΑΛ Καινουργίου, όπου γονείς και μαθητές προχώρησαν σε έγγραφη διαμαρτυρία με ακριβώς αυτό το ζητούμενο, τη λειτουργία δηλαδή των τμημάτων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά την απαράδεκτη τακτική του Υπ Παιδείας να μην προχωρήσει στην έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων, οργανώνει κινητοποίηση-διαμαρτυρία αύριο Παρασκευή 14/9 στις 13.00 στο Υπ. Παιδείας και ζητά άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Το Υπουργείο εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ γιατί, ενώ στη χθεσινή συνάντηση το Υπουργείο Παιδείας (12/9) έδωσε διαβεβαίωση στην ΟΛΜΕ ότι θα εξετάσει όλες τις προτάσεις των ΕΛΜΕ για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, το απόγευμα της ίδιας ημέρας εστάλη ανυπόγραφη οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας στα ΕΠΑΛ όλης της χώρας να προχωρήσουν στη μετακίνηση-εκδίωξη των μαθητών από τα τμήματα που δεν εγκρίνονται.

Με αυτό τον τρόπο αναγκαστικά οδηγεί σε περιπλάνηση μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά την απαράδεκτη αυτή στάση του Υπουργείου, διέκοψε τη συνεδρίασή του και μετέβη στο Υπουργείο Παιδείας για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του.

Η συνάντηση δεν κατέστη δυνατή με ευθύνη του Υπ. Παιδείας και υπήρξε μόνο τηλεφωνική διαβεβαίωση ότι παρατείνεται η διορία μετακίνησης μαθητών μέχρι τη Δευτέρα 17/9 και ότι προχωράει στην έγκριση σήμερα (χθες) 70 περίπου ολιγομελών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτίμησε, μετά και από τα παραπάνω, ότι ο αγώνας για την έγκριση των υπόλοιπων δεκάδων ολιγομελών τμημάτων και την ικανοποίηση των διεκδικήσεων του κλάδου πρέπει να συνεχιστεί και αποφάσισε:
• Να καλέσει τους Δ/ντές των ΕΠΑΛ να μη προβούν σε καμία μετακίνηση μαθητών.
• Να καλέσει τις ΕΛΜΕ Αττικής και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνει σήμερα Παρασκευή 14/9, στις 1.00 μ.μ., στο Υπουργείο και για τη συμμετοχή των συναδέλφων προκηρύσσει τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας στον πρωινό και τον απογευματινό κύκλο μαθημάτων.
• Καλεί τα Δ.Σ. όλων των ΕΛΜΕ να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close