Pressαρίσματα

Όλη η παράνοια του κρατικού παραμυθιού σε Αχελώο και Πηνειό

epi-axeloos-vrouviana2

Διαβάστε τις δύο παρακάτω ειδήσεις. Η πρώτη πάνω-κάτω λέει ότι το θέμα της εκτροπής του Αχελώου θα πάει πάλι στο ΣτΕ! Ναι, φίλες και φίλοι, πάλι, για 6η φορά κι ενώ η σημερινή κυβέρνηση εννοείται πως το ξέκοψε. Δεν το κάνει-λέει-το έργο. Είναι έτσι όμως;

Όπως διαβάζουμε εκδόθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος νέες πολυσέλιδες υπουργικές αποφάσεις που υποκρύπτουν την συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου (η κάθε απόφαση είναι άνω των 280 σελίδων). Αυτό είναι παλιό κόλπο που κάνουν στις Ινδίες… Όσο πιο πολλοί τόμοι οι αποφάσεις τόσο λιγότεροι θα τις διαβάσουν λεπτομερώς. Και ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

«Σε ένα πρώτο ξεφύλλισμα των πολυσέλιδων αυτών υπουργικών αποφάσεων», γράφει ο Π.Τσιμπούκης στο Πρώτο Θέμα «διαβλέπει κανείς ότι πράγματι αναθεωρείται το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών της Θεσσαλίας, όπως αναθεωρείται και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Όμως, εάν διαβάσεις τις υπουργικές αυτές αποφάσεις προσεκτικά θα παρατηρήσεις ότι το άρθρο 199 επαναφέρει το παλαιό πρόγραμμα εκτροπής του Αχελώου με τη συνέχιση των έργων στα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας, για τα οποία οι δικαστές του ΣτΕ έχουν αφιερώσει πολύ μελάνι. (..)Έτσι, οι προσφεύγοντες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτημα συνέχισης της δίκης, επισημαίνοντας ότι οι νέες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν καταργούν τη δίκη που εκκρεμεί, αλλά αντίθετα οι νέες υπουργικές αποφάσεις είναι συμπροσβαλλόμενες των πρώτων για τις οποίες ήδη έχουν ζητήσει την ακύρωσή τους. Κατόπιν αυτών οι αιτήσεις προσδιορίστηκαν να συζητηθούν μέσα στον ερχόμενο Μάιο»!

Πάμε τώρα στη δεύτερη είδηση αφού υπενθυμίσουμε ότι η εκτροπή εννοείται πως γίνεται για να ποτιστεί ο θεσσαλικός κάμπος και να εμπλουτιστεί ο Πηνειός, μετά από χρόνια ποτίσματος βαμβάκια με το «κανονάκι»: «Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, μετά και τις σημερινές τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τον νομό. Οι εκτάσεις είναι ακόμα πλημμυρισμένες, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ενώ η στάθμη τόσο του Πηνειού, όσο και των παραποτάμων ανεβαίνει αισθητά»
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Γιατί γελάς φίλε αναγνώστη Για γέλια είναι; Σε κάθε σοβαρή χώρα όλο αυτό το νερό θα είχε πιαστεί, εδώ και χρόνια, θα είχαν γίνει υποδομές κυρίως με ταμιευτήρες, οπότε ούτε εκτροπές θα θέλαμε ούτε τίποτε. Εμείς εδώ κάναμε διορισμούς σε ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ φίλε αναγνώστη όπως το ίδιο κάνουν και στο Μπαγκλαντές που στους μουσώνες πνίγονται και τον υπόλοιπο χρόνο διψάνε. Βλέπεις, το όνειρο για «αυτοδιαχείριση»(τι φετίχ κι αυτό στην Ελλαδάρα)των νερών μας από τους αγρότες μας ήταν πολύ σοσιαλιστικό για να το αφήσουμε να πάει χαμένο. Μόνο που κάποιος πλήρωνε. Και ο λογαριασμός κάπου πήγαινε. Τελικά ούτε στάλα έμεινε και ο Αχελώος θα πληρώσει τα σπασμένα.

Πρώτη σε ταμιευτήρες χώρα στην Ευρώπη είναι η… Ελβετία. Και η πιο άνυδρη χώρα που εκμεταλλεύεται κάθε σταγόνα είναι το Ισραήλ φυσικά. Εμείς είμαστε πρώτοι σε σπατάλη σε νερό για αγροτικές δουλειές και σε διαρροές των δικτύων φυσικά. Και άρα θέλουμε λεφτά, εκτροπές και διορισμούς. Κι άλλους.

 

η συντακτική διψασμένη μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button