ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Όλα τα έκτακτα επιδόματα που πληρώνονται πριν τα Χριστούγεννα – Ημερομηνίες

Οι ημερομηνίες πληρωμής των επιδομάτων που θα πιστωθούν πριν τα Χριστούγεννα 2023

Έκτακτα επιδόματα, αυξήσεις και άλλες ενισχύσεις, θα δοθούν πριν τις γιορτές σε εκατομμύρια δικαιούχους. Διαβάστε παρακάτω όλες τις ημερομηνίες πληρωμής και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Πότε πληρώνεται το Market Pass 2


Oι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 θα λάβουν ίσως και σήμερα τα χρήματα της ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Πρόκειται για την τελευταία πληρωμή που θα γίνει το 2023, ενώ μετά τη νέα παράταση που δόθηκε στο «παρά πέντε» της λήξης της προθεσμίας για αιτήσεις, θα υπάρξει μία ακόμα, αλλά από τη νέα χρονιά. Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024, για όσους δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, και αναμένεται να πληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Όσον αφορά τη λήξη του Market Pass, ήδη έχει παραταθεί η διάρκεια της ισχύος των ψηφιακών καρτών μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Youth Pass: Αρχίζουν οι αιτήσεις – Ανακοινώθηκε η πληρωμή

Έως τις 10 Δεκεμβρίου, 200.000 νέοι και νέες ηλικίας 18 και 19 ετών θα λάβουν το επίδομα των 150 ευρώ.

Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την αίτησή τους από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου οπότε και θα ανοίξει επίσης η πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Το Youth Pass είναι μόνιμο μέτρο και έχει την μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Το έκτακτο επίδομα δικαιούνται όσοι συμπληρώνουν τα 18 έτη, ωστόσο, στην πρώτη πληρωμή θα μπουν «αναδρομικά» και ορισμένοι 19άρηδες. Πιο αναλυτικά, δικαιούχοι είναι:

Όσοι την 31η Δεκεμβρίου του 2022 έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο και δεν έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους.

Επίσης, θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, ενώ πρέπει να έχουν αποκτήσει και κωδικούς Taxisnet για να μπορέσουν να κάνουν την αίτηση ηλεκτρονικά.

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει το myθέρμανση – Μέχρι πότε η αίτηση

Η πλατφόρμα myθέρμανση της ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες μέρες. Η υποβολή των αιτήσεων θα είναι μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2023.

Στη συνέχεια θα πληρωθεί η προκαταβολή -το πιθανότερο- στις 22 Δεκεμβρίου.

Όσοι πέρυσι έλαβαν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης καθώς απέρριψαν ως καύσιμο θέρμανσης το φυσικό αέριο ή ήταν νέοι δικαιούχοι, η προκαταβολή ορίζεται στο ήμισυ του συνολικού επιδόματος που τους είχε καταβληθεί. Σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 προκαταβολή που υπολειπόταν του ήμισυ (1/2) της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής. Το ποσό που θα προκαταβάλλεται σύμφωνα με την παρούσα θα αφαιρείται από τις καταβολές του επιδόματος που γίνονται την ίδια ημερομηνία και τις αμέσως επόμενες.

Έκτακτο επίδομα συνταξιούχων με προσωπική διαφορά – Πότε πληρώνεται, οι δικαιούχοι

Περίπου 750.000 συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς, το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα. Αφορά όσους δεν θα λάβουν αύξηση, εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς στη σύνταξή τους. Όπως ακριβώς είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο. Αναμένεται να πληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Το ύψος της ενίσχυσης θα είναι από 100 έως 200 ευρώ, ενώ την περασμένη φορά ξεκινούσε από τα 200 και έφτανε μέχρι τα 300 ευρώ. Το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών.

Πιο συγκεκριμένα:

για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ
για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1.100 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 150 ευρώ
για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100,1 έως 1.600 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 100 ευρώ

Αυξήσεις στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Μια μικρή αύξηση θα δουν πολλά νοικοκυριά στην πληρωμή που θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, αναπροσαρμόζεται κατά 8% το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 225.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Με αυτόν τον τρόπο όσοι μέχρι σήμερα λάμβαναν από αυτό το επίδομα 200 ευρώ θα λάβουν 216 ευρώ. Αντίστοιχα όσοι λάμβαναν 300 ευρώ θα λάβουν 324 και όσοι λάμβαναν 400 ευρώ τον μήνα θα λάβουν 432 ευρώ.

Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο
Οι αγρότες θα εισπράξουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μέχρι το τέλος του 2023.

ieidiseis.gr

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button