Γεγονότα

Όλα δείχνουν ότι ο Κούπα διέφυγε…

geg-koupa1

Βαίνει προς το τέλος της η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Ήπειρο, η οποία ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου, όταν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων πέρασαν το μπλόκο της Άρτας.

Ο επίλογος φαίνεται να γράφεται τις τελευταίες ώρες, σε χωριό κοντά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας, εκεί όπου η αστυνομία εντόπισε ένα σπίτι να έχει διαρρηχθεί.

Ο άγνωστος είχε κάνει τη διάρρηξη με πανομοιότυπο τρόπο με αυτόν που είχε ακολουθηθεί στο Άνω Ζάλογγο και στο Πολύδροσο.

Και τα ευρήματα των αστυνομικών είναι σχεδόν ίδια. Πρόχειρο φαγητό, κονσέρβες ανοιγμένες…

Η ταυτοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων αναμένεται εντός της ημέρας, ωστόσο οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για το τελευταίο χτύπημα του Ιλίρ Κούπα, πριν εισέλθει στην Αλβανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σπίτι απέχει πεντακόσια περίπου μέτρα από τα σύνορα, απόσταση που μπορεί να διανύσει κάποιος σε δέκα λεπτά περίπου.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί το πέρασμα του Κούπα από το συγκεκριμένο σημείο, αυτό θα σημάνει το τέλος μιας μεγάλης, επίπονης, δύσκολης και επικίνδυνης επιχείρησης που αναπτύχθηκε επί 25 μέρες στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της Ηπείρου.

Μιας επιχείρησης που είχε ως βασικό στόχο τον εντοπισμό του πλέον επικίνδυνου από την ομάδα των δραπετών, του Μάριαν Κόλα… Και ο αρχηγός της ομάδας ήταν αυτός που έπεσε νεκρός κατά τη συμπλοκή με τις δυνάμεις της Αστυνομίας στη Βροσύνα.

Η Αστυνομία στην Ήπειρο έδειξε την ετοιμότητά της από την πρώτη στιγμή, από την ώρα που οι δύο εντοπίστηκαν στο μπλόκο της Άρτας και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα σήμα από την Δυτική Ελλάδα όπου υποτίθεται ότι βρίσκονταν σε ασφυκτικό κλοιό.
Παρότι κινήθηκαν ανορθόδοξα έπεσαν και πάλι πάνω στο μπλόκο της Γλυκής. Κι ύστερα έμειναν κρυμμένοι για είκοσι περίπου ημέρες με τους αστυνομικούς να μην υπολογίζουν χρόνο, κούραση και επικινδυνότητα και να είναι παρόντες στην μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή.

Παράλληλα ήταν επί ποδός το σύνολο των αξιωματικών, ειδικά από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, οι οποίοι από την πλευρά τους δεν περιορίστηκαν μόνο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά συχνά ήταν παρόντες στα μπλόκα και τις περιπολίες, μέρα και νύχτα.

Εν τέλει η Αστυνομία στην Ήπειρο έγραψε τον επίλογο μιας οδυνηρής περιπέτειας που ζει η χώρα επί τέσσερις μήνες. Με τεράστια υπομονή και με αυταπάρνηση.

www.epiruspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close