ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Οικονόμου για αυξήσεις στις συντάξεις: «Τηρούμε στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας»

«Η Κυβέρνησή μας, τηρώντας στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις, συνεχίζει -παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς τεράστιες κρίσεις- τη στήριξη της κοινωνίας, όλων των κοινωνικών ομάδων και των συνταξιούχων», τόνισε πριν απο λίγο στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Οι κρίσεις μας υποχρεώνουν να προχωρούμε πιο γρήγορα, τάχιστα, στην εφαρμογή των πολιτικών μας, ώστε να απαλύνουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας στους πολίτες, αλλά και στις επιχειρήσεις», συμπλήρωσε.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Οικονόμου:

«Συγκεκριμένα για τους συνταξιούχους, μετά το νόμο Βρούτση, που έφερε τις πρώτες βελτιώσεις στις αποδοχές πολλών συνταξιούχων, η Κυβέρνηση προχωρά τώρα σε νέες παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν ακόμη το εισόδημα τους. Μάλιστα, 1 στους 2 συνταξιούχους θα λάβει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη, συνολικά από τη στήριξη, ενώ αρκετοί θα πάρουν και μεγαλύτερα ποσά. Οι αυξήσεις αυτές προκύπτουν από τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

-Πρώτον: Από το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων από τις αρχές του 2023, που εκτιμάται στο 7%.
-Δεύτερον: Από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.
-Τρίτον: Από την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ στα τέλη του χρόνου.
-Τέταρτον: Από την καταβολή της 4ης ετήσιας δόσης, που προβλέπεται στο νόμο Βρούτση, για συνταξιούχους που υπέβαλαν την αίτησή τους πριν από το Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ:

Αύξηση της τάξεως του 7% θα δουν 1.682.116 συνταξιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85% θα δει ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 6,5%.

-Συνολικά 1.194.806 συνταξιούχοι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ.
-Συνολικά 222.570 συνταξιούχοι θα λάβουν την 4η ετήσια αύξηση του νόμου Βρούτση.
-Συνολικά 841.717 συνταξιούχοι θα δουν κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη μικρή αύξηση των αποδοχών τους.

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση αξιοποιεί και εξαντλεί τις δυνατότητες του Προϋπολογισμού για να στηρίξουμε και αυτή την κοινωνική ομάδα, και τους συνταξιούχους. Δυνατότητες που η ίδια η Κυβέρνησή μας με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, βάσει του σχεδίου που εφαρμόζουμε, έχει δημιουργήσει. Αξίζει τον κόπο πάντα να θυμόμαστε ότι σε αντίθεση με αυτά που εμείς πετυχαίνουμε μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης, μέσα σε συνθήκες εξωγενών κρίσεων, στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μόνο περικοπές μέσω του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και άλλων αρνητικών παρεμβάσεων, ενώ σήμερα η Κυβέρνηση καμία περικοπή και μόνο αυξήσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες. Και όλα αυτά μαζί επιτρέπουν στον πολίτη να έχει μία σαφή, πολύ καθαρή εικόνα.

Από τη μια για εκείνους που τηρούν τις δεσμεύσεις τους, αλλά και για εκείνους που λένε ψέματα, εκείνους που παραπλανούν, εκείνους που άλλα υπόσχονται και στο τέλος άλλα πράττουν. Μπορούν οι πολίτες να έχουν μια καθαρή εικόνα για εκείνους που μιλούν με έργα και για εκείνους που καταφεύγουν στην πολιτική υποκρισία και τις δημαγωγικές υποσχέσεις. Στο τέλος της ημέρας, όμως, οι πολίτες ενδιαφέρονται για έργα και οι πολιτικοί κρίνονται από το αποτέλεσμα».

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button