Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οικονομικό Επιμελητήριο: Συνάντηση με την Ένωση Λογιστών Αγρινίου-τι συζητήθηκε

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με φορείς και συλλόγους, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στο Αγρίνιο, το Προεδρείο του 10ου Π.Τ. Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Αγρινίου και Περιχώρων, με θέμα την κοινή συνεργασία που δύναται να αναπτυχθεί μεταξύ των δύο φορέων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση απεστάλη από το Προεδρείο του 10ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε. προς την ΕΛΦΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων, στα πλαίσια μιας εξωστρεφούς στρατηγικής του Οικονομικού Επιμελητηρίου προς τους φορείς της ευρύτερης περιοχής και κυρίως των λογιστών – φοροτεχνικών, με τους οποίους το Οικονομικό Επιμελητήριο επιθυμεί να αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας και ουσίας.

Εκ μέρους του Προεδρείου του 10ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε. στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Γιώργος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μοίραλης. Εκ μέρους της ΕΛΦΕΕ στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Καραγιάννης, ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Σταμπολίτης, ο Ταμίας Αναστάσιος Προβίδας και το μέλος Ιωάννης Τσίνας.

Οι κ.κ. Παππάς και Καραγιάννης αναφέρθηκαν σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία του Προεδρείου του 10ου Π.Τ. του ΟΕΕ για μια πρώτη επαφή και συζήτηση με την ΕΛΦΕΕ, καθώς και για την πρόθεση διαρκούς συνεργασίας για προώθηση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο, για ανάληψη κοινών δράσεων αλλά και το συντονισμό των δραστηριοτήτων του κάθε φορέα, ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι επικαλυπτικά ως προς την εκπαίδευση των μελών του ΟΕΕ και των λογιστών.

Επίσης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών, η ηλεκτρονική υπογραφή, η δυνατότητα απασχόλησης φοιτητών και αποφοίτων των οικονομικών σχολών του Πανεπιστημίου σε λογιστικά γραφεία και εταιρείες, στα πλαίσια της σύνδεσης του ΟΕΕ με το Πανεπιστήμιο, η διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων και διάφορα άλλα θέματα.

Με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα του Οικ. Επιμελητηρίου προέρχεται από τους λογιστές, το Προεδρείο του 10ου Π.Τ. του ΟΕΕ διαπιστώνει τη σημαντικότητα του ρόλου που μπορούν να παίξουν οι δύο φορείς στην ανάπτυξη του επαγγέλματος και έπειτα από συζήτηση, μεταξύ άλλων, προτάθηκε η συμμετοχή μέλους της Διοίκησης του ΟΕΕ στις συνεδριάσεις της ΕΛΦΕΕ, η συγκρότηση διαρκούς επιτροπής συμβουλευτικού χαρακτήρα και η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την υλοποίηση κοινών στόχων. Τέλος συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι κοινές συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button