Ροή Ειδήσεων

99 δικαιούχοι ενίσχυσης από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Μεσολογγίου

geg-mesologgi-plimmires1

Κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για οικονομική αποζημίωση δικαιούχων από ζημιές που υπέστησαν συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στις 21-22/10/2016 και μετά από σχετική απόφαση επιχορήγησης (19424/15-5-2018 ΑΔΑ: 7ΖΚ465ΧΘ7-Κ23) του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Μεσολογγίου εξέδωσε την υπ’ αριθ. 8567/23-3-2018 (ΑΔΑ: 7ΣΚΡΩΡΖ-Η9Κ) σχετική απόφαση του αναπληρωτή Δημάρχου, με την οποία καταβάλλεται η προβλεπόμενη αποζημίωση σε 99 δικαιούχους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη οικονομική ενίσχυση, μετά την αρχική που αφορούσε άμεσες βιοτικές ανάγκες και η συγκεκριμένη δίδεται για επισκευαστικές εργασίες και αντικατάσταση οικοσυσκευής των πληγέντων. Το σύνολο που θα λάβουν οι 99 δικαιούχοι είναι 219.177,50 ευρώ, ενώ το ποσό που έχει κατανεμηθεί ως επιχορήγηση στο Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι 242.703,50 ευρώ.

Αυτοί που θα αποζημιωθούν από την προσεχή εβδομάδα, πρέπει να απευθύνονται στην Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου για την περαιτέρω διαδικασία εκταμίευσης των χρημάτων.

Στην σχετική ενημέρωση από την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι  “Η Κοινωνία Μπροστά”, αναφέρεται:

“Επισημαίνουμε βέβαια ότι αυτή η απόφαση αποτελεί έμπρακτη και οφειλόμενη ενέργεια των Υπουργείων Εσωτερικών και Πρόνοιας και ότι κανείς από τη Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κάνει πολιτική μέσα από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση! Ο νοών νοείτω…
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου πρέπει να επισπεύσει τη διαδικασία καταβολής ποσού 81.448,52 ευρώ που και αυτό αφορά άμεσες βιοτικές ανάγκες και αντικατάσταση οικοσυσκευής, από ζημιές που υπέστησαν συνδημότες μας στην πλημμύρα της 1ης-12-2017, που αφορά κυρίως τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού (Χρυσοβέργι, Φραγκουλέικα κ.λπ.), ποσό για το οποίο υπάρχει αντίστοιχη υπουργική απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, όσοι δικαιούνται αποζημίωσης για επαγγελματική στέγη, θα πρέπει να απευθύνονται στην Αντιπεριφέρεια Αιτωλ/νίας η οποία είναι καθ’ ύλην αρμόδια για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης στους δικαιούχους επαγγελματίες και εμπόρους.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε σχετικά.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button