Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Εκδήλωση στο Αγρίνιο για την Τριχωνίδα-εισηγητής ο επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας

"Η Οικολογική αξία της Τριχωνίδας οφείλει να είναι η βάση κάθε έργου"

Οικολογική εκδήλωση για την λίμνη Τριχωνίδα έγινε στο Αγρίνιο το βράδυ της Τετάρτης, με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Εισηγητές ήταν ο πρώην Δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛΚΕΘΕ Γιώργος Αμαξίδης και  ο επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας στις Περιφερειακές Εκλογές Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η οικολογική αξία της λίμνης Τριχωνίδας είναι η αδιαπραγμάτευτη βάση κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Στην ανακοίνωση της Περιφερειακής παράταξης, επισημαίνεται:

“Η Τριχωνίδα, σε αντίθεση με πολλές άλλες ελληνικές λίμνες, διατηρεί ακόμη ακέραιη την οικολογική της αξία. Αυτή η αξία, όμως, θα χαθεί αν καταστραφούν οι παρόχθιες ζώνες και τα οικοσυστήματα που συντηρούν την μοναδική στην Ευρώπη άγρια ζωή και την ποιότητα των νερών της με φυσικό καθαρισμό. Γι αυτόν τον λόγο, οποιαδήποτε “ανάπτυξη” πρέπει να διατηρήσει ανέγγιχτα τα παρόχθια οικοσυστηματα.

Η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη ήδη εκπονείται για λογαριασμό της Ελληνικής Πολιτείας και θα καταλήξει στον καθορισμό χρήσεων γης και ζωνών με ειδικούς όρουςπροστασίας.

Κι όμως, η Περιφερειακή Αρχή αγνοεί εντελώς όλη αυτή την προοπτική και αναγγέλλει πανελλήνιο διαγωνισμό ιδεών για την ανάπτυξη της Τριχωνίδας – μια κίνηση φθηνού εντυπωσιασμού, αφού την ίδια στιγμή εκπονείται η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, η οποία έχει την ευθύνη των προτάσεων για το τι μπορεί να γίνει στην Τριχωνίδα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close