Γεγονότα

«Οικογενειακή υπόθεση» η ανακύκλωση στο Αγρίνιο (φωτο)

koi-roma-anakyklosi1

Απτόητοι συνεχίζουν οι ρομά στην πόλη του Αγρινίου, αδειάζοντας μέρα μεσημέρι και σχεδόν καθημερινά τους κάδους ανακύκλωσης. Πρόκειται για θέαμα γνώριμο  που  δεν έχει ελεγχθεί, παρά τις ενημερώσεις και αναφορές που έχουν γίνει στην τοπική αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα το τελευταίο χρονικό  διάστημα η ανακύκλωση γίνεται περισσότερο από τις συγκεκριμένες ομάδες, αφού τα φορτηγάκια με τους ρομά, κάνπυν πλέον πολύ συχνά την εμφάνιση τους στους κεντρικούς δρόμους, αποκλείοντας αρκετές φορές την κυκλοφορία, ενώ αφού φορτώνεται ότι κρίνεται αναγκαίο, πίσω αφήνεται μια απαράδεκτη κατάσταση με πετάμενα σκουπίδια παντού που παραμένει έτσι επί ώρες μέχρι να περάσουν οι οδοκαθαριστές.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που φορτώνουν οι ρομά τα μεταφέρουν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης της περιοχής και τα πωλούν.

koi-roma-anakyklosi2

koi-roma-anakyklosi4

 

Δημότες που ήρθαν σε επικοινωνία με το agriniopress.gr περιγράφουν την κατάσταση αυτή, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οι ρομά απαντούν με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο στους οδηγούς που περιμένουν το  φορτηγάκι να γεμίσει και να μετακινηθεί.

Πάντως, φαίνεται πως νομικά είναι έτσι το θέμα που στην ουσία οι ρομά μπορούν να συνεχίσουν να έχουν “μερίδιο” στην ανακύκλωση, μιας και παρά τις δικογραφίες και τις αναφορές που έχουν γίνει, δεν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα το γεγονός ότι παίρνουν υλικά που βρίσκονται εκτός κάδων, δεν αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη, ενώ και το ότι η αξία των υλικών αυτών είναι ευτελής, παίζει επίσης τον ρόλο του. Για παράδειγμα δύσκολα μπορεί να αποφασιστεί η κατάσχεση ενός φορτηγού, για την μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών αξίας μερικών ευρώ.

Έτσι, με βάση τα σημερινά δεδομένα οι ρομά που ασχολούνται με το αντικείμενο, μάλλον μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν , απτόητοι…

koi-roma-anakyklosi5

koi-roma-anakyklosi6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button