ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Οι ζημιές στο Ξηρόμερο στη Βουλή-ερώτηση Βελόπουλου

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν στον Δήμο Ξηρομέρου λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό των Εσωτερικών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση:

“Κύριε Υπουργέ,

τεράστια προβλήματα προκλήθηκαν, μετά την έντονη νεροποντή, στον Αστακό, στο Αρχοντοχώρι, στον Βάρνακα, στην Κανδήλα, στον κάμπο Αλυζίας και στον κάμπο Κεφαλόβρυσου – Πηγάδια, της Αιτωλοακαρνανίας. Στην Αλυζία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον χείμαρρο του Βάρνακα, που ξεχείλισε σε σημεία μέσα στον κάμπο της Αλυζίας, αλλά και στην Παλιόβαρκα, όπου καταλήγει.

Στον Αστακό, μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, όπου έχει αποδεχτεί πολλές φορές ότι, η χωροθέτησή του ήταν λαθεμένη, με αποτέλεσμα, να προκαλούνται συνεχείς ζημιές στο συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά.

Η χωροθέτηση μέσα σε ρέμα ήταν τόσο λάθος, που σήμερα, για να προστατευτεί ο βιολογικός καθαρισμός του Αστακού, απαιτείται η κατασκευή στο σημείο ενός αντιπλημμυρικού έργου. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με την λάθος χωροθέτηση των σφαγείων του Αστακού, τα οποία βρίσκονται και αυτά χωροθετημένα μέσα σε ρέμα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στην κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων εντός των ορίων των άνω περιοχών, με έμφαση στην ανέγερση τσιμεντένιων τοιχίων στα επίμαχα σημεία, όπου βρίσκονται καίριας σημασίας υποδομές εντός ρεμάτων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα καταστροφής, όπως τα ανωτέρω, και να επιτυγχάνεται η εκτροπή των ομβρίων υδάτων και των φερτών υλικών σε ασφαλείς διεξόδους;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button