Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα (φωτο)

Μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του τις οποίες ονόμασε «RAW» δείχνει εγγύτερα τις βλάβες που μας προκαλεί ο ήλιος και εμείς δεν βλέπουμε ποτέ.

«Η σχέση της οικειότητας και της εμπιστοσύνης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την κοινωνία μας όπου οι σέλφι και τα κοινωνικά δίκτυα προβάλλουν μια ειδυλλιακό όραμα ζωής. Η πιθανότητα να δω πέρα από το ορατό είναι κάτι που με ενθουσιάζει. Θέλησα να δημιουργήσω μία σειρά από ‘υπεριώδη πορτρέτα’ για να προσφέρω ένα διαφορετικό τρόπο οπτικής των ανθρώπων».


Αυτή η σειρά απεικονίζει τον ακατέργαστο και φυσικό ανθρώπινο χαρακτήρα και τον παρουσιάζει μέσω της τεχνικής της υπεριώδους φωτογραφίας.

Το ανθρώπινο μάτι μπορεί γενικά να εντοπίσει το ορατό φως μεταξύ των 380 και 700 νανομέτρων. Αυτό σημαίνει πως το υπεριώδες φως, που έχει μήκος κύματος μεταξύ των 400 και των 10 νανομέτρων, δεν μπορεί να γίνει ορατό ούτε όταν «ταξιδεύει» ούτε ως ψεγάδι στο δέρμα μας.

Ο κ. Ferrer χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό για να κάνει ζουμ και να εστιάσει στο δέρμα των μοντέλων.

Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελεί την κυριότερη αιτία πρόκλησης καρκίνου του δέρματος, με το ηλιακό φως να είναι η κυριότερη πηγή, ακολουθούμενες από τα κρεβάτια μαυρίσματος (σολάριουμ).

aftodioikisi.gr

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button