Γεγονότα

Oι θερμικές κάμερες τους εντόπισαν στην Κόνισκα

epi-thermiki-kamera

Οι ομάδες ειδικών δυνάμεων  των Ε.Δ. που δρουν παράλληλα με τις αστυνομικές δυνάμεις στον εντοπισμό της  ομάδας των Αλβανών οπλοφόρων στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας φαίνεται πως αποτέλεσαν τον κρίσιμο εκείνο παράγοντα με την εμπειρία τους και τον εξοπλισμό τους  ώστε να εντοπίσουν σήμερα τα ξημερώματα τους επικίνδυνους αλβανούς φυγάδες.

Πιο συγκεκριμένα ομάδα ειδικών δυνάμεων  του Στρατού εντόπισε με τη χρήση θερμικών καμερών κάμερας τουλάχιστον 4 από τους αλβανούς φυγάδες να κινούνται στην ορεινή περιοχή μεταξύ Ευρυτανίας και Ακαρνανίας. Οι ειδικές δυνάμεις παρακολουθούν “κατά πόδας” τους αλβανούς κακοποιούς χωρίς οι τελευταίοι  να τους έχουν αντιληφθεί όπως αναφέρουν πληροφορίες. Οι δυνάμεις επικεντρώνουν πλέον στην περιοχή του Θέρμου και συγκεκριμένα στην Κόνισκα.

Ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, έχουν προσπαθώντας να «ασφαλίσουν»  την περιοχή περιμετρικά ενώ και όπως αναφέρει το  Permissospress αναμένεται να γίνει επέμβαση της Αστυνομίας από στιγμή σε στιγμή.

Πηγή του ΓΕΣ ανέφερε στο defencenet.gr, όμως, ότι “Καλύτερα να ολοκληρωθεί η περικύκλωσή τους κα να αποκοπούν οι οδοί διαφυγής, παρά να τους χάσουμε. Για μας είναι θέμα τιμής να βοηθήσουμε στην σύλληψή τους. Θα τους πιάσουμε ζωντανούς ή νεκρούς, αλλά θα τους πιάσουμε”.

Τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες των ειδικών μονάδων των ΕΔ είχαν ενταθεί στην ορεινή Ναυπακτία  ενώ αστυνομικοί   στήνουν μπλόκα παντού, καθώς κάπου εκεί, τριγυρίζουν ελεύθεροι οι κακοποιοί. Κάποιοι από αυτούς έχουν διαρρήξει σπίτια της περιοχής, πήραν είδη πρώτης ανάγκης ενώ έχει ταυτοποιηθεί και το DNA του ενός, σε ρούχο που βρέθηκε πεταμένο σε ποτάμι.

Στην καταδίωξή τους έχουν εμπλακεί μια ομάδα του Επίλεκτου Τμήματος Αλεξιπτωτιστών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού με γνώση και εμπειρία σε ορεινό αγώνα.

Πάντως, από το ΓΕΣ, γενικά είναι συγκρατημένοι σε ότι αφορά την πιθανότητα  να συλληφθούν πριν ξημερώσει η αυριανή ημέρα.

Σίγουρα έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κινούνται και σβήνουν τα ίχνη τους. Δείχνει στρατιωτική πειθαρχία και γνώση μεθόδων διαφυγής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button