Θέατρο

Οι θεατρικές παραστάσεις από το "Οικοθέατρο" την Κυριακή στη Ναύπακτο

pol-oikothΣτην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, συνεχίστηκαν με επιτυχία, την περασμένη Κυριακή (05/03), οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, «ΟΙΚΟθέατρο» 2017, που διοργανώνει για 7η χρονιά  η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε».

Την Κυριακή υλοποιήθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου τάξη Δ’1&2 καθώς και του Δημοτικού σχολείου Λυγιά Ναυπάκτου τάξη ΣΤ’ με τα έργα «Ωχ δεν βαριέσαι αδελφέ» γραμμένο από μαθητές του 1ου Γυμν. Ρεθύμνου και «Ο Καραγκιόζης οικολόγος» ελεύθερη διασκευή αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε όπως και κάθε Κυριακή ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του Πράσινο +Μπλε Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν. Οι παρευρισκόμενοι θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν για μία ακόμη φορά τη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, εισπράττοντας αυτή την φορά, μηνύματα για την μόλυνση του περιβάλλοντος και την ανάγκη για ανακύκλωση.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 3ου Δ.Σ. Ναυπάκτου Ευαγγελία Μάμου και Ιωάννα Σκρεμίδα, δασκάλες της Δ1’ & Δ2’ τάξης, στην θεατρολόγο του σχολείου Ευθυμία Σταυρογιαννοπούλου, η οποία είχε και την σκηνοθεσία της παράστασης, όπως και στους εκπαιδευτικούς του  Δ.Σ. Λυγιά  Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου της ΣΤ’ τάξης, Χριστίνα Τσιγάνη και Χριστίνα Γιαννέλη, οι οποίοι με πολύ αγάπη σκηνοθέτησαν και στήριξαν τους μαθητές στην προσπάθεια τους.

Η δράση υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας – Διεύθυνσης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Την προσεχή Κυριακή 12 Μαρτίου στις 18:00 θα υλοποιηθεί η τελευταία θεατρική παράσταση από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία  Κ.Δ.ΑΠ.- μεΑ Ναυπάκτου με τίτλο «Ο πλανήτης εκπέμπει S.O.S.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button