Δυτική Ελλάδα

Oι Saltsinistas αναμόρφωσαν χώρο στο κέντρο του Μεσολογγίου (φωτο)

koi-saltsinistas-xtrikoupi1“Η αναμόρφωση του χώρου δίπλα από το περίπτερο της Χαριλάου Τρικούπη σχεδόν τελείωσε και γράφουμε «σχεδόν» διότι αυτή η παρέα ανθρώπων που αυτοαποκαλείται Saltsinistas έβαλε τις βάσεις.”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας, μετά την παρέμβαση που έκανε σε κεντρικό χώρο του Μεσολογγίου.

Οι Saltsinistas λένε για την πρωτοβουλία τους, ευχαριστώντας παράλληλα όσους βοήθησαν:

” Είναι όμως στα χέρια κάθε πολίτη αυτής της πόλης να διατηρήσει αυτόν τον δημοτικό χώρο ως πνεύμονα ζωής και γιατί όχι να τον εξελίξει περισσότερο. Δε διεκδικούμε την κυριότητα του μέρους, ίσα ίσα θα χαρούμε να δούμε κόσμο να κάθεται εκεί και να συμπληρώνει πράγματα που δεν έφτασαν οι δυνάμεις μας να κάνουμε.

koi-saltsinistas-xtrikoupi2Επειδή πιστεύουμε έμπρακτα στις συνεργασίες αλλά και στην αλήθεια των γεγονότων, το εγχείρημα δε θα ήταν εφικτό εάν η δημοτική αρχή δε έδινε την έγκριση να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη αλλαγή. Οι κύριοι Νίκος Καραπάνος, Σπύρος Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Μπουσμπουρέλης και Σπύρος Καρβέλης μας παραχώρησαν υλικά και ορισμένα χρήματα για αγορές που όμως βγήκαν από τη δικιά τους τσέπη και όχι από δημοτικά κονδύλια. Ευχαριστούμε επίσης τον υπεύθυνο των εθελοντικών ομάδων κ. Χρήστο Διαμαντόπουλο που βοήθησε καθοριστικά να γίνει η επαφή με την δημοτική αρχή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την γραμματεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μεσολάβησε στο 1ο Λύκειο Μεσολογγίου ώστε να προμηθευτούμε βάσεις ποδηλάτων και τον διευθυντή και τα παιδιά του σχολείου που τις έδωσαν με χαρά. Επίσης τον κ. Άρη Σουφλή που τις ανακατασκεύασε και τις έκανε έτοιμες προς χρήση για όλους μας.

koi-saltsinistas-xtrikoupi3Παράλληλα πλήθος συμπολιτών μας διαδραμάτισε ρόλο σε αυτή τη δράση και αξίζει να αναφερθούν ονομαστικά όχι για προβολή αλλά για πραγματική ευχαριστία.

Ο χλοοτάπητας αποκτήθηκε σε λογική τιμή με τη βοήθεια της κ. Αναστασίας Μίχα. Μεταφέρθηκε δωρεάν από την Αιτωλία trans με παρέμβαση των κ. Σπύρου Καλτσούλα και Χάρη Καπνίση. Ο κ. Μάριος Δεφεράνος βοήθησε στην τοποθέτηση του και έφερε τα εργαλεία του. Ο κ. Αλέξης Παπασπύρου με το αγροτικό του βοηθούσε να μεταφέρουμε τα πράγματα. Παράλληλα ο κ. Νώντας Κλάδης και ο κ. Ηλίας Δέδες χορήγησαν προμήθειες αλλά και τον κ. Χαράλαμπο Μαυρομμάτη που πλήρωσε αρκετά υλικά.

Ο κ. Δημήτρης Κουντούρης ήρθε με εργαλεία και καλή διάθεση, έμεινε μέχρι αργά στο χώρο για να συναρμολογήσει το τραπέζι πικ – νικ που ευελπιστούμε να φιλοξενήσει πολλούς δημότες.

Τα ταμπλό για να τοποθετούνται πλέον οι αφίσες και οι ανακοινώσεις τα χορήγησε ο κ. Κωσταντίνος Κότσαλος.

koi-saltsinistas-xtrikoupi4Επίσης ευχαριστούμε όσα μέλη της φιλοζωικής Μεσολογγίου και των Blue Rebels βρέθηκαν στο χώρο και βοήθησαν.

Παράλληλα όλοι οι περίοικοι και ιδιοκτήτες των τριγύρω καταστημάτων συμμετείχαν ενεργά στην αλλαγή της γειτονιάς τους.

Τέλος αλλά όχι τελευταίους, ευχαριστούμε τους συνδημότες που ήρθαν εκεί και βοήθησαν είτε πιάνοντας πινέλα και ξύστρες είτε μας προσέφεραν ένα μπουκαλάκι νερό και μια ζεστή κουβέντα για την όμορφη αλλαγή που πραγματοποιούσαμε.

koi-saltsinistas-xtrikoupi5Η πόλη είναι ότι και οι πολίτες που την κατοικούν, εμείς επιλέγουμε τη δημιουργία με ανιδιοτέλεια, προς όφελος όλων. Δε υποκαθιστούμε κανέναν, περισσότερο αναδεικνύουμε την ολιγωρία.

Και αφού τα καταφέρνουμε τόσο λίγο εμείς οι λίγοι, φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι παρέα.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button