Γεγονότα

Οι πρώτοι των πρώτων στα πέντε Γενικά Λύκεια του Αγρινίου

koi-apotelesmata-panellinion 2013 3

Αναρτήθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων και οι μαθητές έχουν πλέον μια πρώτη εικόνα για το πώς τα πήγαν, αναμένουν δε την ανακοίνωση των βάσεων, οπότε και θα μάθουν αν «πιάνουν» τελικά τη σχολή που επιθυμούν.

Στα λύκεια του Αγρινίου, σημειώθηκαν μεγάλες επιτυχίες στους γενικούς βαθμούς πρόσβασης των μαθητών, με τον μεγαλύτερο μέσο όρο, να έρχεται από το 3ο Γενικό Λύκειο και τον μαθητή της θετικής κατεύθυνσης Κωνσταντίνο Τσουκαλά που ο μέσος όρος βαθμολογίας των γραπτών του για τα μαθήματα των Πανελληνίων, ήταν το σχεδόν… άπιαστο 19,62! Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Ευστάθιος Πίτσας, περήφανος για τον μαθητή του και το σχολείο, σχολιάζει πως η απόδοση των μαθητών ήταν φέτος πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες δύο χρονιές: «Αυτό ίσως οφείλεται και στο επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων. Πέρυσι και πρόπερσι τα παιδιά της 3ης λυκείου είχαν αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες. Όσο για τον Κωνσταντίνο, το περιμέναμε ότι θα αρίστευε, ήταν άλλωστε και ο σημαιοφόρος μας στην παρέλαση», αναφέρει, μιλώντας στο agriniopress.gr.

Όπως εξηγεί, στο 3ο λύκειο φέτος το 14% των μαθητών που έδωσαν πανελλήνιες, αρίστευσε, σημειώνοντας μέσο όρο στα γραπτά των πανελληνίων, μεγαλύτερο του 18. Στο ίδιο σχολείο, από 15 έως 17,99 έγραψε  το 27,6 % των μαθητών της Γ’ τάξης, μεταξύ του 10 και του 12 κυμάνθηκε ο μέσος όρος στα γραπτά του 14,06% των μαθητών του σχολείου, ενώ κάτω από τη βάση έγραψε στις πανελλαδικές το 26,04% των μαθητών του 3ου ΓΕΛ.

Μεγάλες επιτυχίες σημειώθηκαν φέτος και στο… «παρεξηγημένο» 5ο Λύκειο Αγρινίου, με τον μαθητή Ιωάννη Τσακαρδάνο να αριστεύει με 18,82 μέσο όρο στα γραπτά του για τις πανελλήνιες. Η διευθύντρια του σχολείου, κα Αργυρούλα Ίσκου, τονίζει πως τα παιδιά του 5ου  τα πήγαν εξαιρετικά: «πολύ καλύτερα απ’ότι και εμείς οι ίδιοι περιμέναμε», λέει η ίδια.

Σχολιάζει δε, πως το 5ο λύκειο έχει εξαιρετικούς μαθητές, «είναι απλά λιγότεροι αυτοί που δίνουν πανελλαδικές σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία του Αγρινίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Ίσκου, που δηλώνει περήφανη για τους μαθητές της και τον αριστούχο Γιάννη.

Στο 4ο λύκειο πρώτος ήρθε ο Γεώργιος Κοκόσιας του Νικολάου, που ακολούθησε τη θετική κατεύθυνση, με τον εξαιρετικό βαθμό του 19,13, ενώ στο 2ο λύκειο, η μαθήτρια της θετικής κατεύθυνσης Βασιλική Κίτσου της οποίας ο μέσος όρος των γραπτών για της πανελλήνιες ήταν το εξαιρετικό 19,55.

Στο 1ο ΓΕΛ αρίστευσαν 29μαθητές, με πρώτο τον Χριστόφορο Δαμιανόπουλο, με μέσο όρο στα γραπτά των πανελληνίων το 19,4. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button