Άποψη

Οι προτάσεις του «Κόκκινου Δικτύου» του ΣΥΡΙΖΑ

po-syriza-27-4-2013 3Η λεγόμενη Αριστερή Πλατφόρμα που έχει συγκροτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου, κατέθεσε προκήρυξη στην τελευταία εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, που αποτελεί και  πρόταση πολίτικης κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στην μετάβαση του σε ενιαίο πολιτικό φορέα

Αναλυτικά, «Το Κόκκινο Δίκτυο αποτελείται από συνιστώσες ,ανένταχτους ,μέλη ,στελέχη και ομάδες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αποτελεί την πολιτική και οργανωτική μετάβαση ενός ευρύτερου δυναμικού αγωνιστών και συλλογικοτήτων στον ενιαίο πολιτικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  , ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του ενιαίου πολιτικού φορέα στα μέσα Ιουλίου. Το Κόκκινο Δίκτυο εκπροσωπείται στην κοινοβουλευτική ομάδα και την Κ.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ , καθώς και σε πολλά ενδιάμεσα όργανα του , αλλά παραμένει ένα ανοικτό κάλεσμα σε κάθε αγωνιστή-στρια  που επιθυμεί να δώσει με συλλογικό τρόπο τη μάχη ενάντια στους δανειστές και την νεοφιλελεύθερη συμμορία που καταδυναστεύει αύτη τη στιγμή τον κόσμο της εργασίας και όλη την κοινωνία. Το Κόκκινο Δίκτυο συγκρότησε μαζί με το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ ,την Αριστερή Πλατφόρμα , στην τελευταία Συνδιάσκεψη των αντιπροσώπων. Το κείμενο που ακολουθεί ,κυκλοφόρησε σαν προκήρυξη στην προχτεσινή εκδήλωση της Δημοτικής Οργάνωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α -Ε.Κ.Μ και νομίζουμε οτι αποτελεί μια στοιχειακή αποτύπωση της πολιτικής κατεύθυνσης του Κόκκινου Δικτύου. Το Κόκκινο Δίκτυο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ , θα προχωρήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην πόλη του Αγρινίου , μετά τις γιορτές του Πάσχα και πριν απο τις προσυνεδριακές διαδικασίες του ενιαίου πολιτικού φορέα της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Οι τραγικές εξελίξεις στην Κύπρο , οι συντριπτικές συνθήκες που ζούμε και το νέο πακέτο μέτρων το καλοκαίρι, έχουν διαμορφώσει νέο πλαίσιο και βάζουν νέα καθήκοντα στο ρεύμα αντίστασης που εκφράστηκε με το 27% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις τελευταίες εκλογές.

1.Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν αρκεί.

Το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής μετατράπηκε σε ΝΑΙ σε λίγα 24ωρα , κάτω απο τους εκβιασμούς και τις πιέσεις των καπιταλιστών και του θυσιαστικού τερατουργήματος της Ε.Ε. Χωρίς το οργανωμένο εργατικό και λαικό κίνημα δεν πάμε πουθενά. Οπως τσαλάκωσαν τον Γιωργάκη και τον Σαμαρά , ετσι θα εξανδραποδίσουν και εμάς. Ο δρόμος προς την αριστερή κυβέρνηση περνάει μέσα απο την άνοδο των κοινωνικών αγώνων. Δεν είναι άθροισμα κοινοβουλευτικών εδρών ανεξαρτήτως του ποιές κοινωνικές δυνάμεις και ποιά πολιτικά σχέδια εκφράζουν. Οι διερευνητικές βολές προς τον Καμμένο και τα αποκαίδια του Μνημονιακού Μπλόκ , συγχύζουν και διαλύουν τον κόσμο μας. Αφήνουν ακάλυπτο το πιο σημαντικό δυναμικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι-νεολαία) σε δεξιές και αριστερές επιθέσεις. Η γενική απεργία , οι διαδηλώσεις , οι καταλήψεις είναι τα όπλα που θα επιβάλλουν την ακύρωση του Μνημονίου , την αποκατάσταση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων.

2.ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Το  «καμιά θυσία για το ευρώ»  ήταν και παραμένει η απάντηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στους εκβιασμούς της ευρωηγεσίας. Πρέπει να υπηρετηθεί πλέον με ειλικρίνεια. Με έμφαση στα προγραμματικά στοιχεία που χάρισαν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  45% φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών. Μαζικές προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία.  Κρατικοποιήσεις των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, τα λιμάνια, την ενέργεια,τις επικοινωνίες , το νερό , τις μεταφορές. Ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος ,το δικαίωμα βέτο των συνδικάτων σε κάθε απόφαση που αφορά τα δημόσια αγαθά, είναι η μόνη ασπίδα προστασίας απένατι στις δυνάμεις της αγοράς. Πρέπει να γίνει και προγραμματική δέσμευση. Προυποθέτει την αναγέννηση του εργατικού κινήματος απο τη βάση του και την αριστερή πλειοψηφία στα συνδικάτα. Δεν χρειαζόμαστε «θεματικές», ομίλους συζήτησης και προβληματισμού. Χρειαζόμαστε συστηματική προσπάθεια οικοδόμησης παρατάξεων στους χώρους εργασίας και  οργανώσεων στις λαικές  συνοικίες. Χρειαζόμαστε τον δικό μας κοινωνικό και εργατικό στρατό απέναντι στον πόλεμο που κύρηξαν οι τραπεζίτες , το κεφάλαιο , το ιμπεριαλιστικό διευθυντήριο της Ε.Ε.
Η έξοδος απο την ευρωζώνη πρέπει να είναι διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια μιας αριστερής κυβέρνησης. Αποδεχόμενοι την ευρωζώνη σαν το πλαίσιο των διεκδικήσεων του λαικού κινήματος αποδεχόμαστε τη λιτότητα σαν αναγκαίο κακό. Για να αντιμετωπίσουμε τους εκβιασμούς,το τραπεζικό λόκ-αουτ , την υπονόμευση των κεφαλαιοκρατών , είναι αναγκαία το συγκεκριμένο σχέδιο και ο λαικός παράγοντας ενήμερος, προειδοποιημένος και μαχητικά στο πλευρό μας.

3.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Η θέση  της αρ.πλατφόρμας στο θέμα των συμμαχιών, δεν είναι μια στείρα απο τα πάνω έκκληση στους κομματικούς μηχανισμούς της άλλης αριστεράς. Με την αριστερή συμπαράταξη , προσδιορίζουμε τα κοινωνικά στρώματα στα οποία πρέπει να αναδειχτεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κυρίαρχη δύναμη. Στην εργατική τάξη, τους  μισθωτούς, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά. Σε αυτα τα κοινωνικά στρώματα , μετα την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ , δεν υπάρχει άλλη οργανωμένη πολιτική έκφραση πέραν του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο σεκταρισμός αυτών των κομμάτων δεν αρκεί ώστε να αλλάξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κοινωνικό προσανατολισμό. Αντίθετα μπορεί να ηττηθεί ο σεκταρισμός της άλλης αριστεράς ,  μέσα απο την ανάπτυξη ενός εργατικού ,  λαικού και μαχητικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Είναι εφικτή ακόμα και η αυτοδυναμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , εφόσον υπηρετηθεί με συνέπεια μια στροφή του χώρου μας στην οργάνωση και την πολιτική έκφραση των εργατικών και λαικών αντιστάσεων. Τίποτα δεν γίνεται  απο μόνο του.  Η συγκρότηση της αντιμνημονιακής διάθεσης σε μαχητικές και με συστηματική δράση οργανώσεις , είναι όρος ακόμα και της εκλογικής επιτυχίας. Οι φοιτητικές εκλογές το απέδειξαν. Οι νέοι που ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις εθνικές εκλογές, στράφηκαν στις πιο συστηματικές οργανωτικά νεολαίες της ΚΝΕ και των ΕΑΑΚ.
Η πορεία προς το συνέδριο και τον ενιαίο πολιτικό φορέα πρέπει να είναι ενας ανοικτός , ειλικρινής και δημόσιος διάλογος πάνω στην ταυτότητα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ενιαίου φορέα. Το βασικό ζήτημα παραμένει ανοικτό. Τί ΣΥ.ΡΙΖ.Α χρειαζόμαστε ώστε να διεκπεραιωθεί   νικηφόρα η ακύρωση των Μνημονίων και η ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου και των δανειστών.
–    Καμιά συμμαχία με τα αστικά κόμματα !!!
–    Να χτίσουμε τον εργατικό λαικό ΣΥ.ΡΙΖ.Α της ανατροπής !!!
–    Νίκη στους αγώνες-Συμπαράταξη-Κυβέρνηση της Αριστεράς !!!»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button