Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οι προσφυγές «παγώνουν» τη μελέτη για τμήμα 22 χλμ του δρόμου Καρπενήσι-Λαμία

Νέα αρνητική εξέλιξη για τον άξονα Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία

Το Υπουργείο Υποδομών με υπογραφή του υπουργού Κων/νου Καραμανλή, με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, «παγώνει» την όποια εξέλιξη στη δημοπράτηση της μελέτης για το έργο του δρόμου Λαμία -Καρπενήσι και συγκεκριμένα για το τμήμα από το Νεοχωράκι έως την Σήραγγα Τυμφρηστού.

Πρόκειται για τον οδικό άξονα Λαμία – Καρπενήσι και ειδικότερα για τα τμήματα Σταυρός Λαμίας – Καστρί και Νεοχωράκι – σήραγγα Τυμφρηστού, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, η προκήρυξη της μελέτης του οποίου, ανακαλείται, για λόγους που εξηγούνται στην απόφαση.


Το έργο είναι προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η απόφαση του υπουργού, αναφέρει:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση της προκήρυξης του διαγωνισμού ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΈΤΗ ΟΔΙΚΟΎ ΆΞΟΝΑ ΛΑΜΊΑ – ΚΑΡΠΕΝΉΣΙ (ΣΤΑΎΡΟΣ ΑΝ. ΣΤΌΜΙΟ ΣΉΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΎ ΚΑΤΆ ΤΜΉΜΑΤΑ, ΤΜΉΜΑ ΝΕΟΧΩΡΆΚΙ ΑΝ. ΣΤΌΜΙΟ ΣΉΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΎ) σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ 12 του ν. 3316/2005, λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη δημοπράτηση της μελέτης εξαιτίας υποβολής πολλαπλών προσφύγων και αιτημάτων αναστολής».

Να σημειωθεί πως εξαρχής είχε τονιστεί η «στρεβλή διαδικασία του διαγωνισμού» που έγινε με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε νόμο το 2016 και είχε καταγγελθεί η εμπλοκή των μελετητικών γραφείων σε έναν φαύλο κύκλο ενστάσεων, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός της μελέτης να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη, έξι χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί, με το Υπουργείο να δεσμεύεται πως, εντός του 2022, θα κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και ότι άλλο απαιτείται, ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτηση του, με το σύστημα ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, στις αρχές του 2023. Για τα παραπάνω είχε ενημερώσει στις αρχές Φεβρουαρίου, ο βουλευτής της Ευρυτανίας Κ. Κοντογεώργος.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button