Αθλητισμός

Οι μονομάχοι της Α΄ κατηγορίας

spo-epsna

Αρχίζει σήμερα στις 4.30 το απόγευμα  το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ. Μετέχουν 14 ομάδες και γίνεται σ’ έναν όμιλο. Το  «Γεγονός» παρουσιάζει το προφίλ , αλλά και τους στόχους των 14 ομάδων που  ρίχνονται στη μάχη.

Αστέρας Αγρινίου

Μετά από 10 χρόνια απουσίας από την Α΄ κατηγορία ο Αστέρας Αγρινίου επέστρεψε σ΄ αυτήν . Πρόεδρος για 25η συνεχή χρονιά παρέμεινε ο Γιώργος Τζογάνης ενώ προπονητής ανέλαβε ο πολύπειρος Αποστόλης Μπαλτούμας.

Πάρα το γεγονός ότι αποχώρησαν μόνο 7 ποδοσφαιριστές από την περσινή χρονιά, έγιναν συνολικά 17 μεταγραφές και ουσιαστικά συγκροτήθηκε μια νέα ομάδα. Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία.

ΑΕΚ Αγ. Κων/νου

Νεοφώτιστη στην κατηγορία και η ομάδα του Αγίου Κων/νου. Τα ηνία της   ανέλαβε νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Νίκο Καντερέ. Προπονητής είναι ο Βασίλης Παπαθανασίου και η ομάδα ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια των μεταγραφών αφού συνολικά έκανε 22. Αντίθετα αποχώρησαν μόλις 6 ποδοσφαιριστές. Στόχος μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Ατρόμητος Αντιρρίου

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η διοίκηση του Ατρόμητου Αντιρρίου  εμπιστεύτηκε την τεχνική ηγεσία στον Περικλή Παπαποστόλου.  Μετρημένες οι κινήσεις που έκανε ο Ατρόμητος  μιας και απέκτησε 10 ποδοσφαιριστές, ενώ δεν συνεχίζουν στην ομάδα μόλις τρεις. Στόχος είναι μια πορεία ανάλογη της περσινής όταν και έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος.

Απόλλων Δοκιμίου  

Με νέα διοίκηση στην οποία πρόεδρος είναι ο Λάμπρος Τζιφέρης και νέο προπονητή, τον πρώην παίκτη  της ομάδας Θόδωρο Λαυράνο που θέλει να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο, ο Απόλλων έχει σαν βασικό στόχο να παραμείνει στην κατηγορία και να μην εμπλακεί στην διαδικασία των μπαράζ παραμονής όπως και πέρσι. Έκανε προσεγμένες μεταγραφές , πήρε 8 ποδοσφαιριστές  ενώ αποχώρησαν 6.

Αμβρακικός Λουτρού

Ο κυπελλούχος της Αιτωλοακαρνανίας την περίοδο που πέρασε, επέστρεψε ξανά στην Α΄  κατηγορία έχοντας βασικό στόχο να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να εξασφαλίσει μια άνετη παραμονή. Νεος προπονητής  ανέλαβε ο Παναγιώτης Τούρκας, ενώ ο Μάρκος Κατοίκος παρέμεινε στην προεδρία  και ο Δημήτρης Ζίγκιρης στο πόστο του γενικού αρχηγού παραμένει η ψύχη τα ομάδας. Οι νέες προσθήκες ήταν 8 και οι αποχωρήσεις 6.

Αετός Σταμνάς

Με στόχο να διατηρηθεί στην κορυφαία κατηγορία του νομού , όπως το έχει καταφέρει πολύ καλά  τα τελευταία χρόνια, ο Αετός Σταμνάς δεν άλλαξε αρκετά πράγματα από την περασμένη σεζόν. Πρόεδρος παρέμεινε για έναν ακομη χρόνο ο  δραστήριος Δημήτρης Μπούρος  , ενώ ο Βασίλης Παστρωμάς θα έχει ξανά τη θέση του στην άκρη του πάγκου της ομάδας. Ο Αετός  προχώρησε σε 7 μεταγραφές ενώ υπήρξαν και ισάριθμες αποχωρήσεις.

Αχελώος Αγγελοκάστρου

Η ευχάριστη έκπληξη της περσινής χρονιάς , ο Αχελώος Αγγελοκάστρου που κατέλαβε την 4η θέση στην τελική κατάταξη βάζει χαμηλά για φέτος τον πήχη και  θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κατηγορία. Παρέμεινε στην προεδρία ο Παναγιώτης Κουτούμπας, ενώ επέστρεψε μετά από απουσία ενός χρόνου στον πάγκο της ομάδας ο Γιώργος Καρελάκης . Η παραμονή του όμως ήταν αρκετά σύντομη , αφού μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αποχώρησε για επαγγελματικούς λογούς και την ομάδα ανέλαβε ο γνώριμος της  Ανδρέας Τσιλίκας. Περιορισμένες οι κινήσεις που έγιναν μιας και έφυγαν 7 ποδοσφαιριστές και αποκτήθηκαν μόλις 3, οι λιγότεροι από κάθε ομάδα της κατηγορίας.

Α.Ο, Λυγιάς.

Με βασικό στόχο να παραμείνει στην κατηγορία ο Α.Ο. Λυγιάς προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές , συνολικά 9, ενώ από την ομάδα αποχώρησαν 5 ποδοσφαιριστές.  Η ψύχη της ομάδας ο Φώτης Δημητρόπουλος θα έχει φέτος το ρόλο του προπονητή στους νεοφώτιστους.

Κεραυνός Γαβαλούς

Την πολύ καλή παρουσία που είχε πέρσι στο πρωτάθλημα θέλει να επαναλάβει και φέτος ο ισχυρός Κεραυνός. Με την ίδια επιτυχημένη συνταγή , δηλαδή τον Δημήτρη Τσιάκαλο στην τεχνική ηγεσία , ο ακούραστος  πρόεδρος Κώστας Κατσούλας  θέλει η ομάδα του να συνεχίσει να είναι η κορυφαία στην περιοχή της Μακρυνείας.  Οι προσθήκες 5, ήταν λιγότερες από τις αποχωρήσεις που έφτασαν τις 8.

Δόξα Καινουρίου.

Με τον Κώστα Γιωτόπουλο για έναν ακόμη χρόνο στον πάγκο της ομάδας η Δόξα θέλει να έχει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο πρωτάθλημα να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή της σ΄ αυτό  και να μην μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού και να κερδίσει την παραμονή της στο παρά πέντε  όπως τα τελευταία χρόνια. Σημαντικό ρόλο στην ομάδα έχει ο Φίλιππος Δάρλας που την στηρίζει σημαντικά. Ήρθαν μόλις τρεις ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν 6.

Ηρακλής Αστακού.

Να μην μπλέξει για ακόμη μια χρονιά με τα μπαράζ παραμονής θέλει ο Ηρακλής Αστακού. Με σταθερή διοίκηση τα τελευταία χρόνια στην οποία ηγείται ο Κώστας Τάπραντζης  ( Περόνε) και με τον Ντίνο Κουντούρη στη θέση του προπονητή  παρά τα συνεχή «φεύγω –επιστρέφω»,  οι μπλε του Ηρακλή δεν είχαν μεγάλες μεταβολές στο ρόστερ τους. Απέκτησε 4 νέους ποδοσφαιριστές , ενώ αποχώρησαν δύο.

Όμηρος Νεοχωρίου  

Τον τίτλο του μεγάλου και απόλυτου φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει δώσει στον Όμηρο. Η ιστορική ομάδα του Νεοχωρίου μετά την περσινή καλή παρουσία της στην κατηγορία  αλλά και τον αποκλεισμό της από τον τελικό του πρωταθλήματος έθεσε σαν βασική προτεραιότητα να κερδίσει φέτος ότι δεν κατάφερε την περσινή σεζόν.  Ο κ.Ηλίας Μαυράκης παρέμεινε στην προεδρία της ομάδας και παραμένει  και ο βασικός χρηματοδότης της. Ο Γιώργος Ζήκος μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και θα προσπαθήσει με την εμπειρία του να οδηγήσει τον Όμηρο αρχικά στο πρωτάθλημα  και στη συνέχεια στην Γ΄ Εθνική . Ανανεώθηκε η συνεργασία με τους περισσότερους παίκτες της περσινής περιόδου  ενώ προστέθηκαν ακομη άλλοι 4 ποδοσφαιριστές.

Προμηθέας Χάλκειας

Την παραμονή στην δύσκολη Α΄ κατηγορία έχει σαν βασικό στόχο η ομάδα του Προμηθέα , όπως και την περσινή περίοδο . Ο Ανδρέας Καλαβρουζιώτης παρέμεινε για ένα ακομη χρόνο στην ομάδα στον βασικό ρόλο του προπονητή όταν όμως παραστεί ανάγκη ίσως ξαναφορέσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Δέκα  (10) είναι συνολικά τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα , κύρια από την περιοχή της Ναυπακτίας, ενώ  οι αποχωρήσεις έφτασαν στις 6.

 Ναυπακτιακός Αστέρας.

Αρκετά ανανεωμένος θα παρουσιαστεί φέτος στο πρωτάθλημα ο Αστέρας Ναυπάκτου καθώς θα στηριχτεί κυρίως σε ποδοσφαιριστές από την περιοχή του. Μετά από μια δύσκολη και ψυχοφθόρα σεζόν που δεν μπόρεσε να κερδίσει την άνοδο στα μπαράζ που ακολούθησαν η ομάδα της Ναυπάκτου θα προσπαθήσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Την τεχνική καθοδήγηση θα έχουν φέτος οι Γιώργος Μίχος , Γαβριήλ Βελής και Γιάννης Καρβούνης.  Πρόεδρος παρέμεινε ο Αθ. Αλμπάνης, ενώ ήδη ο σύλλογος έχει στην τροπαιοθήκη του τον πρώτο τίτλο της σεζόν , το Σουπερ Καπ , τον οποίο κατέκτησε πριν μερικές μέρες.

Γ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button