Δυτική Ελλάδα

Οι μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο λόγω των αλλαγών στις εισφορές (πίνακες)

epi-dimosio-syntaxeisΜειώσεις μισθών στο Δημόσιο από 2 έως 83 ευρώ το μήνα, που θα γίνουν άμεσα αντιληπτές τον επόμενο μήνα και με αναδρομικές χρεώσεις για τους μισθούς Ιανουαρίου, που πληρώνονται 27 Δεκεμβρίου, φέρνουν οι αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η/1ου/2017.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από 1/1/2017 η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων 6,67% για κύρια σύνταξη στους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι στο σύνολο των αποδοχών που λαμβάνουν με το νέο μισθολόγιο και επιπρόσθετα το 6,67% θα επιβάλλεται: Στα επιδόματα θέσης που κυμαίνονται στα 150 Ευρώ το μήνα, όπως παρουσιάζει ο Ε.Τ. και ο δημοσιογράφος Κώστας Κατίκος.

Προσοχή! Οι νέες κρατήσεις δεν θα χρεωθούν στις 27 Δεκεμβρίου, γιατί ήδη οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων εκκαθαρίστηκαν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών με τις παλιές τους εισφορές, αφού δεν βγήκε επίσημα η απόφαση. Ωστόσο, οι κρατήσεις στους μισθούς του Ιανουαρίου θα χρεωθούν αναδρομικά με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου. Μέσα στον Ιανουάριο δηλαδή, οι υπάλληλοι θα πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές δύο μηνών.

Με το νέο σύστημα προκύπτουν οι ακόλουθες μεταβολές:

Μειώσεις αποδοχών από 14 έως 23 Ευρώ το μήνα θα έχουν οι πτυχιούχοι ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας με 26 έως 38 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς επίδομα θέσης και ανθυγιεινό.

«Ψαλίδι» έως 46 Ευρώ το μήνα θα έχουν όσοι παίρνουν και τα επιδόματα θέσης, που είναι 290 Ευρώ για Τμηματάρχες, 350 Ευρώ για Προϊσταμένους Υποδιευθύνσεων, 450 Ευρώ για τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων.

Μειώσεις έως 83 Ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές τους θα έχουν οι Γενικοί Διευθυντές που λαμβάνουν και το υψηλότερο επίδομα θέσης των 1.000 Ευρώ.

– Οριακές αυξήσεις έως 4 Ευρώ κατά μέσο όρο θα έχουν οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι χωρίς πτυχίο (ΔΕ και ΥΕ), χωρίς ανθυγιεινό επίδομα. Όσοι λαμβάνουν και το μεγαλύτερο ποσό από το ανθυγιεινό επίδομα, δηλαδή τα 150 Ευρώ, θα έχουν απώλειες στις αποδοχές τους.

Αναλυτικά,

Ποιοι θα έχουν μειώσεις μισθών στο Δημόσιο με τις νέες εισφορές κύριας σύνταξης

ΠΗΓΗ: epoli.gr από ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button