Δυτική Ελλάδα

Οι μαθητές του 14ου νηπιαγωγείου και του νηπιαγωγείου Στράτου μαθαίνουν την πόλη τους

epi-dimotika-xenagisi-agrinio2Στην  πόλη του Αγρινίου περπάτησαν σήμερα οι μαθητές/τριες του 14ου νηπιαγωγείου και του νηπιαγωγείου Στράτου με τις δασκάλες τους, κ. Παπασωτήρη και κ. Σαΐτη αντίστοιχα και τις συνοδούς-μητέρες, προκειμένου να παρατηρήσουν και να μελετήσουν την αρχιτεκτονική και την ιστορία κάποιων  κτιρίων  που αποτελούν τα εναπομείναντα «ενεργά» στοιχεία της πολιτιστικής παράδοσης του Αγρινίου.  Η περιήγησή τους έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού διδακτικών επισκέψεων που στόχο έχει τη γνωριμία των παιδιών με την πόλη, την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

epi-dimotika-xenagisi-agrinio1

Αρκετά είναι τα προς επίσκεψη σημαντικά κτίρια: κτίρια πετρόχτιστα, παλιές καπναποθήκες, ιστορικοί ναοί, και διατηρητέα κτίρια με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο   οι σημερινοί σταθμοί μας  ήταν το κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος, το κτίριο της Δ.Ε.Η.,η Δημοτική Πινακοθήκη, η Λαχαναγορά  και οι Καπναποθήκες Παπαστράτου. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τις υπηρεσίες του Δήμου, εξασφαλίσαμε  συνεργασία με την κ. Τσακανίκα, η οποία με χαρά και περισσή ευγένεια  ανέλαβε την ξενάγησή μας στις καπναποθήκες και τη Λαχαναγορά.

Με τον τρόπο αυτό υπήρξε ισχυρή βιωματική σύνδεση ανάμεσα στο γνωστικό αντικείμενο, που είχε  μελετηθεί κατά την προηγούμενη ημέρα στην τάξη και την επιτόπια μελέτη των χώρων που το αντιπροσωπεύουν. Παράλληλα τα νήπια είχαν και μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με την Αντιδήμαρχο κα Παπαγεωργίου.

epi-dimotika-xenagisi-agrinio3

Η συνολική αποτίμηση της εκδρομής είναι απόλυτα θετική. Μαθητές, συνοδοί γονείς και εκπαιδευτικοί αποκομίσαμε εξαιρετικά σημαντικές εμπειρίες, που δικαιολόγησαν απόλυτα το μορφωτικό χαρακτήρα της εκδρομής. Επίσης, εξυπηρετήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι στόχοι που είχαμε αρχικά θέσει.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close