Γεγονότα

Οι καταθέσεις και τα δάνεια στην Αιτωλ/νία

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την γεωγραφία του χρήματος στην Ελλάδα δημοσίευσε η εφημερίδα “Κεφάλαιο”. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Αιτωλοακαρνανία, τις καταθέσεις και τα δάνεια

Από την έρευνα του Κων/νου Μαριόλη, προκύπτει ένας τραπεζικός χάρτης, με στοιχεία για τις καταθέσεις και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια , που δίνει και την εικόνα για το πως λειτουργεί η τραπεζική πίστη στην Ελλάδα.
Η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στους νομούς που πρωταγωνιστούν στις καθυστερήσεις της εξυπηρέτησης των δανείων . Οι καταθέσεις σε εκατομμύρια ευρώ στην Αιτωλ/νία είναι 1.734 και αναλογούν κατά κεφαλήν καταθέσεις 7,73 χιλιάδων ευρώ. Ο νομός μας είναι ψηλότερα από τις κατά κεφαλήν καταθέσεις από νομούς όπως η Φωκίδα, η Ροδόπη, η Ηλεία, Η Χαλκιδική, η Καρδίτσα, η Πέλλα, το Κιλκίς, αλλά κάτω από την μέση του σχετικού πίνακα με μια γρήγορη ανάγνωση.
Στις συνολικές καταθέσεις ξεπερνά και άλλους νομούς, ενώ τα σχετικά νούμερα στην Δυτική Ελλάδα είναι για την Αχαΐα 3.225 χιλιάδες ευρώ και κατά κεφαλήν 9,99 χιλιάδες και στην Ηλεία 1.259 χιλιάδες ευρώ και κατά κεφαλήν 6,52 χιλιάδες.

Σε άλλους όμορους νομούς, η Ευρυτανία αν και έχει από τα χαμηλότερα επίπεδα καταθέσεων (4,92 χιλιάδες ευρώ) , φαίνεται πως διαθέτει καλοπληρωτές στα χρέη ενώ αντίθετα η Λευκάδα, έχει υψηλό κατά κεφαλήν επίπεδο καταθέσεων (13,95 χιλιάδες ευρώ) αλλά «κακή» πιστωτική συμπεριφορά

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button