ΕκλογέςΕυρωεκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Οι ευρωεκλογές και το διακύβευμα τους για το δημοκρατικό χώρο

Της Περσεφόνης Πιστιόλη, υποψήφια βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Αιτωλοακαρνανίας

Το 2019 είναι μια χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων με τα διακυβεύματα να είναι πολλά και εξαιρετικά σημαντικά για τη χώρα μας, που αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.


Οι Ευρωεκλογές του Μαΐου όμως είναι αυτές που πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα για το ποιά Ευρώπη θέλουμε την επόμενη μέρα, ώστε το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην τιναχτεί στον αέρα. Άλλωστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι πολλά και απειλούν συθέμελα την ήδη πληγωμένη συνοχή της.
Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές τείνουν να συνεχίζονται ανεξέλεγκτες με σημεία φιλοξενίας μεταναστών που μετατρέπονται όμως σε αποθήκες ψυχών, η ανεργία εκτινάσσεται σε χώρες όπως η Ελλάδα ενώ σε άλλες βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα οδηγώντας σημαντικό τμήμα του πληθυσμού στην φτωχοποίηση.

Και κάπως έτσι οι άλλοτε δημοκρατικοί πολίτες της Ευρώπης «οδηγούνται» στην αγκαλιά των ακροδεξιών κομμάτων, που ανεβαίνουν επικίνδυνα και το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, οι άκρως ρατσιστικές και φασίζουσες πρακτικές. Αυτός, λοιπόν, είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος, να βγουν δηλαδή οι δυνάμεις της ακροδεξιάς ενισχυμένες από αυτές τις εκλογές. Τότε θα σημάνει μια μακρά περίοδος οπισθοδρόμησης, που θα απλωθεί αφήνοντας άλυτα και εκκρεμή τα σπουδαία ζητήματα των Ευρωπαίων πολιτών και θα εισάγει την Γηραιά Ήπειρο σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Η ευθύνη των Δημοκρατικών πολιτών της Ευρώπης είναι μεγάλη. Και θα πρέπει να εκπονηθεί και το κατάλληλο σχέδιο που θα λειτουργήσει ως φραγμός σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική συγκυρία. Οι Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από όλα αυτά τα φαινόμενα καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα σε τι κόσμο θέλουν να πορευτούν: Να ακολουθήσουν το δρόμο της ασφάλειας χωρίς άλλους πειραματισμούς ή να οδηγηθούν σε νέα καταστροφικά διλήμματα με πολωτικό χαρακτήρα και αβέβαιο αύριο.

Γιατί τα κόκκινα δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας, η άκρατη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό, η μετέωρη και διαρκώς ακροβατούσα σε τεντωμένο σχοινί εξωτερική πολιτική της χώρας, η ληστρική φορολογία και το ασφαλιστικό με σκοτεινό φόντο τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού μας συστήματος κατέδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οποιασδήποτε συμπόρευσης με το συντηρητικό καθεστώς που μας κυβερνά.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ευρωπαϊκή προοπτική με τη συντήρηση που εκμεταλλεύεται και υποκαθιστά το Σύνταγμα της χώρας για τη διατήρηση της εξουσίας με φωτογραφικές διατάξεις, που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου κέντρο διασκέδασης και τους υπαλλήλους της γκαρσόνια, που δημιουργεί κλίμα πόλωσης και προωθεί για το αξίωμα του ευρωβουλευτού άεργα όντα επιβραβεύοντάς τους επειδή προσβάλλουν με ανατριχιαστικό τρόπο τη μνήμη θυμάτων τυφλής και ωμής τρομοκρατικής βίας και επαινούν περιθωριακούς τύπους ανθρώπων.

Πρόσωπα που εκμεταλλεύονται την εντολή του λαού ζώντας μες στη χλιδή με ταξίδια που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και μιλούν για λιτή αφθονία, ενώ προσφέρουν άφθονη λιτότητα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το ευρωπαϊκό όραμα των Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών. Ας χτίσουν γέφυρες με τη συντήρηση, γιατί αυτή είναι η μόνη τακτική που τους αρμόζει και με τα συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους.
Οι Έλληνες-Ευρωπαίοι δημοκρατικοί πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά το χρέος τους.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button