ΕξελίξειςΠολιτική

Οι εξηγήσεις του Παππά για την απόσυρση της τροπολογίας

po-pappasΌσα συνέβησαν χθες βράδυ μετά την κατάθεση της τροπολογίας του για τις τηλεοπτικές άδειες, που οδήγησαν στο «πάγωμά» της μέχρι τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόραση περιγράφει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Ο κ. Παππάς αναφέρει τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, εκφράζει σεβασμό στις διαδικασίες της Βουλής και τονίζει πως θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Βουλή, η οποία Βουλή έχει την ευθύνη για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της. Είχα λοιπόν μια επικοινωνία χθες βράδυ με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση, ο οποίος μου κατέθεσε την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία να έλθει μετά και την επόμενη προσπάθεια για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ούτως ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βάλουμε προσκόμματα ή να το αρνηθούμε, συνεπώς έτσι και θα πράξουμε. Σεβόμαστε και τις διαδικασίες της Βουλής. Και, επαναλαμβάνω, είμαστε εδώ πέρα για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων τόσο για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο βεβαίως και για το πέρασμα στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, η οποία υπάρχει μετά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου που έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή και για κυβερνητικό αδιέξοδο ο κ. Παππάς τόνισε πως αν ανατρέξει κανείς στις εκφράσεις που έχει εκστομίσει ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ψήφισης του νόμου, θα συμπεράνει ότι αυτές οι διατυπώσεις συνιστούν για τα μέτρα του κ. Βενιζέλου ήπιες διατυπώσεις. «Οπότε θα τις προσπεράσω ως τέτοιες», σημειώνει.

Αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα και τις πληροφορίες για αξιώσεις που παραπέμπουν σε νέο μνημόνιο από την πλευρά του ΔΝΤ ο κ. Παππάς απαντά: «Η εισήγηση του πρωθυπουργού, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριό μας είχε κάποιες διατυπώσεις τις οποίες εξέφρασε με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία στο ακέραιο και όχι μόνο την έχει τηρήσει, αλλά έχει καταφέρει μέσα σε ένα δυσμενές, σφιχτό δημοσιονομικό περιβάλλον να πάρει πρωτοβουλίες οι οποίες προστατεύουν τα χαμηλά εισοδήματα. Έχει τηρήσει, λοιπόν, τις δεσμεύσεις της, και κατά το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας, πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και κυρίως να μην επικαλούνται επίπλαστες ή πραγματικές διαφωνίες επί του προγράμματος του χρέους ή των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία για να υπάρξουν καινούριες καθυστερήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και εν πάση περιπτώσει, οι έχοντες τη διαφωνία για την ουσία και την προοπτική του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να την επιλύσουν πάρα πολύ γρήγορα».

Τέλος για τις αναφορές περί ανασχηματισμού και τη δήλωσή του πως από την επόμενη Δευτέρα θα πρέπει και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα ιστορικά τους καθήκοντα ο υπουργός εξήγησε: «Αυτό αφορά όλους μας και από οποιαδήποτε θέση βρεθούμε ή μας τάξει το συνέδριό μας. Είπα κάτι το αυτονόητο. Ούτε προαναγγέλλει αυτή η δήλωση, ούτε υποψιάζει για ο,τιδήποτε. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει όλοι μας, όλα τα μέλη, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είμαστε ηθικά, πολιτικά δεσμευμένοι».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close