Ροή Ειδήσεων

Οι εθελοντικές δράσεις του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου για το "Let's Do It Greece 2017" (φωτο)

koi-mousiko-letsdoit (1)
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πανελλήνιας Δράσης “Let΄s Do It Greece 2017” και με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε η Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου πραγματοποίησε την εθελοντική δράση καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης. Η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου ανταποκρίθηκε άμεσα και παρείχε υλικά για τις κατασκευές των μαθητών καθώς επίσης και υλικά καθαριότητας.

Ομάδα μαθητών της Α΄ Λυκείου με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, Πάνκου Αγαθής, δραστηριοποιήθηκαν εθελοντικά τόσο εντός του σχολικού χώρου, όσο και εκτός. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στις οικολογικές δράσεις δίνοντας το καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου αλλά και προς τους πολίτες του Αγρινίου.

koi-mousiko-letsdoit (2)

koi-mousiko-letsdoit (3)

Αρχικά, οι μαθητές καθάρισαν το χώρο της αυλής του σχολείου, στη συνέχεια με την βοήθεια και την εποπτεία της καθηγήτριάς τους, βγήκαν εκτός σχολείου και μάζεψαν σκουπίδια που βρισκόντουσαν περιμετρικά του σχολείου στον εξωτερικό χώρο και έβαψαν όλες τις γραμμές των γηπέδων στην αυλή του σχολείου.

koi-mousiko-letsdoit (4)

Επίσης, δημιούργησαν μια γωνιά ανακύκλωσης σε σημείο εντός της σχολικής μονάδας με πλαστικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ», και κούτες για πλαστικό, χαρτί και καπάκια. Οι μαθητές τοποθέτησαν πανό με οικολογικά μηνύματα πάνω από τη γωνιά ανακύκλωσης ώστε να ευαισθητοποιήσουν όσους περισσότερους μαθητές μπορούν.

Τέλος, συνέλεξαν ανακυκλώσιμα υλικά και με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους δημιούργησαν Αυτοσχέδια Μουσικά Όργανα από Ανακυκλώσιμα Υλικά. Η εμπειρία ήταν μοναδική και η έρευνα αλλά και οι ιδέες των μαθητών πρωτότυπες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάστηκαν στην κεντρική Πλατεία του Δήμου την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 με τη συνοδεία μικρού συνόλου παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

koi-mousiko-letsdoit (5)

koi-mousiko-letsdoit (6)

koi-mousiko-letsdoit (7)

koi-mousiko-letsdoit (8)

koi-mousiko-letsdoit (9)

koi-mousiko-letsdoit (10)

koi-mousiko-letsdoit (11)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button