ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Οι εργασίες του 5ου Webinar της ΕΣΕΕ στο Μεσολόγγι (φωτο)

Κώστας Λύρος: «Ο Δήμος μας έχει τη δυναμική να πρωταγωνιστήσει στην Αγροδιατροφή»

Με με την φιλοξενία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εργασίες του 5ου Webinar της ΕΣΕΕ που είχαν ως αντικείμενο συζήτησης την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων και το εμπόριο των προϊόντων του Αγροδιατροφικού τομέα.

Το Διαδικτυακό Σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και υποστηρίχθηκε από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο των δράσεών της για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στην ομιλία του επεσήμανε πως οι εργασίες του Διαδικτυακού Σεμιναρίου της ΕΣΕΕ, έδωσαν την ευκαιρία για μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση, τόσο για το παρόν όσο και το μέλλον των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Όπως είπε, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον όπου οι αλλαγές είναι ταχύτατες, η στροφή προς τον υγιεινό τρόπο διατροφής αποτελεί μια πρόκληση αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για τόπους όπου στηρίζουν την οικονομία τους κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Ανάμεσά τους ασφαλώς βρίσκεται και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, όπου στις εύφορες πεδιάδες του καλλιεργούνται και παράγονται φημισμένα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως η Ελιά Καλαμών και το ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, κηπευτικά και δημητριακά προϊόντα, μέλι και φυσικά το παγκοσμίου φήμης αυγοτάραχο.

Σημείωσε δε, πως οι αποφάσεις των αρμόδιων Ευρωπαϊκών οργάνων για την προώθηση βιολογικών προϊόντων, ανοίγει για τον τόπο ένα μεγάλο και αξιόλογο κεφάλαιο, στο οποίο όμως πέρα από την παραγωγή, θα πρέπει να εξελιχθεί παράλληλα και ο τομέας της τυποποίησης, προκειμένου να διατηρηθεί η προστιθέμενη αξία των προϊόντων. «Ο Δήμος μας έχει την δυναμική να πρωταγωνιστήσει άξια στην Αγροδιατροφή» τόνισε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στις εργασίες του 5ου Webinar της ΕΣΕΕ  ο Κώστας Λύρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button