Δυτική Ελλάδα

Οι επαγγελματοβιοτέχνες για το λουκέτο στην ΕΡΤ

geg-ert-dimartyria2

Για πλήγμα στην δημοκρατία, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, κάνει λόγο με ανακοίνωση του το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας .
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Ε.Ρ.Τ. με τον πλέον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στη Δημοκρατική νομιμότητα  στη χώρα μας και ανοίγει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι για ανάλογες αποφάσεις στο μέλλον. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά των Ασφαλιστικών  Ταμείων (Ο.Α.Ε.Ε., Ι.Κ.Α. κ.α) ή των δημόσιων νοσοκομείων, των σχολείων. Με την ίδια επιχειρηματολογία και τα ίδια προσχήματα θα τα κλείσουν, προκαλώντας βίαιη μείωση των συντάξεων, συντριπτική υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ολική ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και της Παιδείας
Είμαστε  πλέον η  μοναδική στο Δημοκρατικό κόσμο χώρα χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεόραση! Η ενημέρωση των Ελλήνων και όλη η περιουσία της Ε.Ρ.Τ. παραχωρείται στους  ιδιώτες και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται ανελέητα στο δρόμο.
Η Ομοσπονδία, εκ μέρους όλων των συναδέλφων της περιοχής μας, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν, να ακυρώσουν την Πράξη αυτή και να μείνουν σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της Δημοκρατίας, της προστασίας του Συντάγματος και της ελευθερίας του λόγου. Η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους πολίτες, σε όλο τον ελληνικό λαό, του οποίου το δικαίωμα στην πλουραλιστική ενημέρωση δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανένας. Ο δρόμος που οδηγεί στη διάλυση των  πάντων  πρέπει να κλείσει. Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία παραπαίει από την παρατεταμένη ύφεση, την εκτίναξη της ανεργίας και την έλλειψη ελπίδας και προοπτικής. Τέτοιες αποφάσεις μας φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνική έκρηξη και στην καταστροφή.
Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας
ΡΑΠΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                                     ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button