Οι ενορίες στο Αγρίνιο κι ο Καποδίστριας όταν είχαμε πανούκλα…

Θα έχετε ακούσει ότι οι πιο πολλοί που δεν θέλουν Ευρώπη, Δύση, “παγκοσμιοποίηση” και τέλος πάντων έχουν ένα θέμα με τις συνωμοσίες, όταν τους ρωτάς ποιον θα έπρεπε να είχαμε σήμερα ηγέτη ή θα σου πουν τον Πούτιν ή θα σου πουν τον Καποδίστρια!

Τώρα δηλαδή που γίνεται η κουβέντα για το αν έπρεπε να γίνεται έλεγχος και στις εκκλησίες σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν(και φυσικά θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος, όπως και στα τρόφιμα και στα φαρμακεία και παντού), αν ρωτήσεις και στις ενορίες του Αγρινίου θα σου πουν “τι πράγματα είναι αυτά; α, ρε που είναι η εποχή που η Ελλάδα είχε ηγέτες; Έναν Καποδίστρια έπρεπε να έχουμε τώρα”!


Στα χρόνια του Καποδίστρια, λοιπόν, η Ελλάδα πέρασε επιδημία πανούκλας! Ξέρουν εδώ οι πιστοί στο Αγρίνιο -και ειδικά στην περιοχή ευθύνης της μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας- τι έκανε ο Καποδίστριας;
Έκλεισε τις εκκλησίες και κάλεσε τους πολίτες να μπουν σε καραντίνα!

Και μην πει κανείς ότι δεν ήταν πιστός, ε; Δολοφονήθηκε- ενώ του έλεγαν οι σύμβουλοί του ότι του “την είχαν στημένη”- γιατί δεν ήθελε να χάσει την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία!

Αυτά, λοιπόν, κάποιος πρέπει να πάει να τα πει στους πιστούς στον Αγ. Δημήτριο, την Αγία Τριάδα κι αλλού. Αλλά ποιος να τα πει; Μόνο η ίδια η Εκκλησία μπορεί να τα πει…

η συντακτική περίκλειστη μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Ενορίες Καποδίστριας