ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Οι ενεργειακές ανάγκες του Δήμου Μεσολογγίου επί τάπητος στη συνάντηση Φαρμάκη-Λύρου

Τα ζητήματα που άπτονται των ενεργειακών αναγκών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο. Η ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου αναφέρει:

«Η εκτενής συζήτηση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη σχετικά με τους σχεδιασμούς του Δήμου για το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,86 MW με φορέα την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, αλλά και το έτερο φωτοβολταϊκό με φορέα την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου η οποία έχει συσταθεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς ήταν μια από τις πρώτες πανελλαδικά.

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης έδωσε στοιχεία για την Ενεργειακή Κοινότητα που σχεδιάζει η Περιφέρεια και συμφωνήθηκε να διερευνηθεί περαιτέρω η δυνατότητα συμμετοχής στο έργο αυτό και της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Μεσολογγίου.

Η συζήτηση περιστράφηκε ιδιαίτερα γύρω από τον σχεδιασμό της ΔΕΑΥΜ που είναι αυτό το καιρό σε πλήρη εξέλιξη ώστε να υποβληθεί φάκελος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και να εξασφαλιστεί κατά 100% η χρηματοδότηση. Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε σύμφωνος με τον σχεδιασμό του Δήμου και την ευκαιρία αξιοποίησης πόρων από το «Τρίτσης» καθώς άλλωστε για διαδικαστικούς, αλλά και τεχνικούς λόγους η ένταξη της ΔΕΥΑΜ στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας δεν θεωρείται ενδεδειγμένη.

Τον Κώστα Λύρο συνόδευαν κατά την επίσκεψη στην Περιφέρεια οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς και Νίκος Καραπάνος καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Λαγούδης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button