ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Οι εκπρόσωποι του δήμου Αγρινίου στον νέο Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων Αιτωλοακαρνανίας

Ο Νέος Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας: Δήμος Αγρινίου, Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, Δήμος Ναυπάκτου, Δήμος Αμφιλοχίας, Δήμος Ξηρομέρου, Δήμος Θέρμου και Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας συμμετέχουν στον Νέο ενιαίο φορέα ΦΟ.Δ.Σ.Α. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ως το μοναδικό όργανο διαχείρισης των αποβλήτων στο σύνολο του Νομού .

Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ο νέος ΦΟ.Δ.Σ.Α. είναι το μοναδικό όργανο διαχείρισης των αποβλήτων στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο μετά τη σύσταση του είναι καθολικός διάδοχος των Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΑ) της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου ΦΟ.Δ.Σ.Α συγκροτείται από αιρετούς αντιπροσώπους του κάθε Δήμου που εκλέγονται από τα Δημοτικά Συμβούλια τους για όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου.

Σύμφωνα με το άρθρο 230 του Ν. 4555/2018 επίσης στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει επιπλέον ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος ορίζεται από την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στον οικείο ΦΟ.Δ.Σ.Α. ή εφόσον ελλείπει τέτοια από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 3 του ν. 1767/1988 (Α’63).

Πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον Νέο Φορέα και τη συμμετοχή των δήμων σε αυτόν, , αναρτήθηκαν στη “Διαύγεια” του δήμου Αγρινίου, μιας και το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του , όρισε τους εκπροσώπους του στο νέο Φορέα.

Ο αριθμός των εκπροσώπων των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, ορίζεται με βάση τον πληθυσμό του κάθε δήμου και ειδικότερα έχει ως εξής:

To Δημοτικό Συμβούλιο, όρισε τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου και τους παρακάτω Δημοτικούς Συμβούλους ως εκπρόσωπους του Δήμου Αγρινίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας:

1. Βασιλείου Ιωάννης
2. Γκούντας Χρήστος
3. Γρίβας Ευθύμιος
4. Καλαντζής Κωνσταντίνος
5. Σκορδόπουλος Δημήτριος
6. Φαρμάκης Ιωάννης
7. Σταρακά Χριστίνα
8. Καψάλης Παναγιώτης
9. Κορδολαίμης Χρήστος
10. Κουρουμπλής Δημήτριος

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αγρινίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟ.Δ.Σ.Α. εκλέγονται για όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου, ήτοι έως 31-12-2023.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close