ΑτζένταΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Οι εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

«Βιώσιμη πολιτιστική κληρονομιά- Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος από το 2013 συμμετέχει αδιαλείπτως στον εορτασμό «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με εθνικό συντονιστή του προγράμματος τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Για το έτος 2022, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμορφώνονται ως εξής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 / 9

  1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεώσοικοι Οινιάδων. Ένα αρχαίο λιμάνι, σήμερα στη στεριά», στους Νεώσοικους Οινιάδων, για μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού, 9:30 π.μ. -12:30 μ.μ.
  2. Επιστημονική ημερίδα στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με θέμα «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Ξενοκράτειo».Η ημερίδα διοργανώνεται με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και της Διεύθυνσης Συντήρησης  Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων και αφορά στη συντήρηση, έκθεση και ανάδειξη ευαίσθητων εκθεμάτων του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με το φετινό θέμα των εορτασμών. Ώρα 18.30-21.00.

Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 /9

  1. «Η τέχνη της συντήρησης ως ασπίδα προστασίας», στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, με σημείο αναφοράς τους τριποδικούς ταφικούς λέβητες από τη Σταμνά και τις κολοσσικές προτομές του Απόλλωνα από το Ιερό του Ακτίου, καθώς και  άλλα ευαίσθητα εκθέματα του μουσείου, εστιάζοντας στην επιστήμη της συντήρησης και σε πρακτικές προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, έναντι της κλιματικής αλλαγής.

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, 12:00 -1:00 μ.μ. και 1:00-2:00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9

  1. «Η παλαιολιθική εποχή στον Εύηνο ποταμό», στον Βοτανικό κήπο Ζέλιου, με θέμα την παλαιολιθική εποχή και την γεωμορφολογία της περιοχής του Ευήνου ποταμού. Μέσω αφήγησης, επιτραπέζιου παιχνιδιού και δραστηριότητας εξερεύνησης επιχειρείται η ενημέρωση του κοινού για την παρουσία των Νεάντερταλ και των πρώτων Homo Sapiens στον μέσο και κάτω ρου του ποταμού.

Για οικογένειες με παιδιά  ηλικίας 7-10 ετών, 11:00 π.μ. -12:00 μ.μ., ηλικίας11-14 ετών, 12:00 μ.μ. – 1:00 μ.μ.

Για κρατήσεις θέσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.zeliosgi.gr και  επιλέξτε το μενού «Δραστηριότητες».

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 /10

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από την Παραποτάμια Πύλη στο Αρχαίο Θέατρο  Στράτου. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα αρχαία μνημεία και  στο φυσικό τοπίο που τα περιβάλλει», στον αρχαιολογικό χώρο Στράτου, για  μαθητές Δημοτικού, 9:30 π.μ. -12:30 μ.μ.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη και κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σε αυτά, στα παρακάτω τηλέφωνα:

26310-26068-26310-55654 ( εσωτ. 4)

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button