Άποψη

Οι απαντήσεις του ΕΠΑΜ για το εθνικό νόμισμα

po-epamΓράφει ο Βασίλης Βάσσης, αναπληρωματικό μέλος ΕΕΣ ΕΠΑΜ

Είμαστε ήδη στον 8ο χρόνο μνημονιακής κατοχής της πατρίδας μας και συνεχίζουμε να ακούμε το ίδιο παραμύθι από όλους αυτούς που είναι συνεργοί στο έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και μιλάω για όλα τα μνημονιακά κόμματα αλλά και αυτά που το παίζουν αντιμνημονιακά αλλά που στη ουσία υπάρχουν και πληρώνονται μέσα στη βουλή απλά για να νομιμοποιούνται τα μνημονιακά κόμματα. Και αυτό γιατί αν δεν υπήρχαν αυτά τα δύο κόμματα και μιλάω για την Χ.Α. και το Κ.Κ.Ε. τότε θα είχε πάρει είδηση το πόπολο το παιχνίδι που του παίζεται εις βάρος του. Ας δούμε τα πράγματα λίγο αναλυτικά:

Όταν τον Ιανουάριο του 2009 πτώχευσε η χώρα μας (γιατί τον Γενάρη του 2009 πτώχευσε) όταν ο Κ. Καραμανλής βγήκε να πουλήσει ομόλογα και είδε τα Spread να εκτοξεύονται τότε η κ. Μέρκελ κάλεσε τους κκ. Καραμανλή και Παπανδρέου στο Βερολίνο και τους είπε ότι για το καλό του κοινού Νομίσματος δεν πρέπει να κάνετε καμία κίνηση χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. και ότι στην Ελλάδα πρέπει να ληφθούν πολύ σκληρά μέτρα για να μπορέσουν οι Μεγάλες Οικονομίες της Ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία) να οχυρωθούν από το ντόμινο που θα έφερνε μια πιθανή στάση πληρωμών της Ελληνικής Κυβέρνησης και οι Μεγάλες Τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που είχαν στο χαρτοφυλάκιο τους, αλλιώς πήγαιναν ολοταχώς σε κατάρρευση.
Εκεί τους είπε ότι θα πρέπει ο κ. Καραμανλής επειδή δεν είχε το Πολιτικό Κεφάλαιο να πάρει αυτά τα μέτρα να παραδώσει τον ίδιο χρόνο στον κ. Παπανδρέου ο οποίος θα ερχόταν με μεγάλα λόγια να πάρει μεγάλο Πολιτικό Κεφάλαιο. Και έτσι έγινε μιας και έβαλε το χέρι της και η Ε.Ε. αφήνοντάς τον να λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό, μιας και ήξεραν ότι η Ελληνική Οικονομία είχε χρεοκοπήσει.

Έτσι φτάσαμε στο 2010 όπου στις 6/5/2010 έγινε ένα πραξικόπημα και καταλύθηκε το σύνταγμα, αφού η παραχώρηση άνευ όρων και αμετάκλητα της Εθνικής μας Κυριαρχίας δεν προβλέπεται πουθενά στο σύνταγμα μας. Και μερικοί έρχονται και μας λένε και τι να κάναμε δηλαδή; Εμείς απαντάμε αυτό που έχουν κάνει πάνω από 80 κράτη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Να κάνει στάση πληρωμών μιας και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το χρέος και ταυτόχρονα να προφυλάσσει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών του κράτους. Αν όμως το έκανε αυτό τότε όπως είπαμε και πιο πάνω τόσο οι μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης όσο και οι μεγάλες τράπεζες θα χρεοκοπούσαν μονομιάς. Έτσι προτίμησε το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας μας να σώσει το Ευρώ τις μεγάλες οικονομίες και τις μεγάλες τράπεζες και να θυσιάσει τον Ελληνικό λαό. Και γιατί να το κάνει αυτό ρωτάνε πολλοί.

Μα επειδή ακριβώς το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της πατρίδας μας είναι μέρος του προβλήματος αυτού. Δηλαδή έχουν ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους στα χέρια τους. Και όταν δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σ’ αυτό πάνε στο άλλο παραμύθι. Μα θα χάσουν οι Έλληνες τις καταθέσεις τους. Σήμερα τι έχει γίνει; Capital control για δύο χρόνια και έχει ο θεός και να είναι σίγουροι ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν μόνο με bail-in δηλαδή κούρεμα καταθέσεων.
Και όταν κατέρρευσε και αυτό πήγαν σε άλλο παραμύθι.  Μα δεν μπορούσαμε να ζήσουμε λένε γιατί δεν θα μπορούσαμε να εισάγουμε αυτά που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Είναι όμως έτσι; ΟΧΙ. Δεν είναι έτσι. Και δεν είναι έτσι γιατί αυτός ο τόπος έχει αυτάρκεια 96% σήμερα. Και σε μερικά είδη που δεν μας αφήνουν να έχουμε αυτάρκεια, μπορούσαμε τον πρώτο καιρό μέχρι να μπει μπροστά η παραγωγή μας να κλείσουμε διακρατικές συμφωνίες με άλλα κράτη και έτσι να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα.
Ναι μα πως θα μπορέσουμε να πληρώσουμε, αφού δεν θα παίρνουν το νόμισμά μας είναι η επόμενη δικαιολογία.
Η απάντηση είναι: Δεν θα πληρώσουμε στο εθνικό μας νόμισμα μιας και ούτε επί δραχμής πληρώναμε με δραχμή αλλά με συνάλλαγμα ή με διακρατικό λογαριασμό στον οποίο θα εισφέρουμε εμείς αυτά τα οποία αγοράζει από μας το άλλο κράτος. Αυτή είναι μια διαδεδομένη μέθοδος πληρωμής μεταξύ κρατών για να μην είναι έρμαια τα κράτη στο συνάλλαγμα. Αυτό μας το ζητάει ο Πούτιν από το 2007, μιας και η Ρωσία παίρνει από μας (έπαιρνε τουλάχιστον πριν το εμπάργκο) όλα τα κηπευτικά και φρούτα που χρειάζεται για την οικονομία της και εμείς παίρνουμε από την Ρωσία πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μα υπάρχει το συνάλλαγμα αυτό; Αυτή είναι μια άλλη δικαιολογία όλων αυτών που μας θέλουν σκλάβους στους Ευρωπαίους και κυρίως στους Γερμανούς.
Η απάντηση είναι: Όποιος θέλει μπορεί να μεταβεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Τ.τ.Ε και να ανοίξει τους Χρηματοπιστωτικούς Λογαριασμούς τότε θα δει ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκονται 26,7 δις σε Ευρώ (Φυσικό χαρτονόμισμα δηλαδή) το οποίο το φυλάνε εκεί οι συστημικές τράπεζες για τις δικές τους ανάγκες. Έτσι παίρνοντας τις Τράπεζες στα χέρια μας περνάνε στα χέρια μας και αυτά τα δις. Μετά θα δει ότι υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο των συστημικών τραπεζών Ομόλογα Ξένων Κρατών και κυρίως Βρετανίας και Λουξεμβούργου τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 51,5 δις. Αυτά είναι άυλοι τίτλοι οι οποίοι παίρνοντας τις τράπεζες στα χέρια μας παίρνουμε και αυτά γιατί αγοράστηκαν από τους Τραπεζίτες με τα λεφτά που πήραν από το Δημόσιο για τις Ανακεφαλοποιήσεις τους και μπορούμε να τα ρευστοποιήσουμε αν χρειαστεί.

po-bassis-epamΑυτά μπορεί να τα βρει ο οποιοσδήποτε γι’ αυτό και τα δημοσιοποιούμε, αλλά και να πάψει να φοβάται ο Έλληνας. Ακόμη υπάρχουν και άλλες δύο πηγές από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε συνάλλαγμα αξίας 60 δις αλλά θα ήθελα να μην τις δημοσιοποιήσουμε ακόμα και να μείνουν ως μυστικό όπλο. Πόσες είναι οι ανελαστικές εισαγωγές μας δηλαδή οι εισαγωγές που είναι απαραίτητες για την λειτουργία της οικονομίας μας; Είναι λίγο πάνω από 20 δις. Και μιλάμε για Καύσιμα, Βιομηχανικό εξοπλισμό και Φάρμακα γιατί τις εγχώριες βιομηχανίες φαρμάκων τις έχουν τελειώσει για να μπορούν να φέρνουν μέσα φάρμακα από την Ινδία και από το Μπαγκλαντές.
Άρα μπορούμε χωρίς να πατήσει το πόδι του κανένας τουρίστας στην Ελλάδα για 3 χρόνια ή χωρίς να εκδώσουμε καμία άδεια διέλευσης φορτηγού αυτοκινήτου (TIR) μέσα από τα εδάφη μας ή χωρίς να πιάσει σε κανένα λιμάνι της χώρας μας κανένα εμπορικό ή τουριστικό πλοίο να περάσουμε για τουλάχιστον 4 χρόνια. Αυτά βέβαια δεν έγιναν ούτε στον πόλεμο, πόσο μάλλον σήμερα. Αυτά ήταν τα κύρια επιχειρήματα των Ευρολάγνων όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία το 2010 και που προτείνονταν σαν λύση η έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ από μεμονωμένα άτομα και από το 2011 από το Ε.ΠΑ.Μ.
Και αφού σιγά σιγά ο κόσμος δεν πείθονταν πως είναι προς το συμφέρον του να μείνει στο Ευρώ και την ΕΕ προχώρησαν οι Ευρωλάγνοι σε ένα άλλο επιχείρημα. Θα μας την πέσουν οι Τούρκοι άμα φύγουμε από το Ευρώ και την ΕΕ. Ας το δούμε αυτό λιγάκι. Μας λένε θα μας την πέσουν οι Τούρκοι. Μάλιστα. Μπορούν άραγε να το κάνουν αυτό; Η αντικειμενική άποψη είναι πως όχι δεν μπορούν και δεν μπορούν γιατί ο Τουρκικός στρατός είναι σε μαύρα χάλια πολύ περισσότερο από τον δικό μας. Και αν ο δικός μας έφτασε σε αυτό σημείο από τα μνημόνια, ο  Τουρκικός ήταν έτσι εδώ και χρόνια μιας και η λιποταξία στον Τουρκικό στρατό έφτανε στις αρχές του 2010 στο 30% σήμερα έχει ξεπεράσει το 55%.
Ακόμα οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν τους Σύριους με τους οποίους είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, τους Κούρδους οι οποίοι Κούρδοι θέλουν και έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από Αμερικανούς και Ρώσους ότι θα φτιαχτεί το Κουρδικό Κράτος, τους Κινέζους μιας και οι Τούρκοι θέλουν να το παίξουν πατέρες των Τουρκμάνων που ζουν στα σύνορα με την Κίνα και εσχάτως έχουν ανοίξει μέτωπο και στο Κατάρ.  Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι στα αεροπλάνα τους πιλότοι είναι μισθοφόροι Πακιστανοί τότε μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο ο Τουρκικός στρατός. Τέλος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ο Ερντογάν έχει συλλάβει το 90% των Τούρκων αξιωματικών που ηγούνταν του στρατεύματος και είχαν και λίγη πολεμική πείρα και έτσι ο στρατός των Τούρκων για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον δεν είναι στην καλύτερη επιχειρησιακή δυνατότητα για να μας απειλήσει. Επίσης όπως είδαμε και από την τελευταία επίσκεψη του Γιλντιρίμ στην Ελλάδα επάνω στην Θράκη τα τελευταία χρόνια δηλαδή από το 2010 και μετά βλέπουμε ότι έχει ξεφύγει πιο πολύ το πράγμα. Στέλεχος ξένου κράτους και συγκεκριμένα της Τουρκίας μιλώντας σε Έλληνες πολίτες χωρίς τη παρουσία ομολόγου του δικού μας όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, αναφέρθηκε σε Δυτικοθρακιώτες.
Δηλαδή θεωρεί κατεχόμενη την Δυτική Θράκη ως συνέχεια της Ανατολικής που είναι δική του. Όποιος δηλαδή δεν είναι Δυτικοθρακιώτης Τούρκος ομογενής σύμφωνα με τον κ. Μουιζίνογλου είναι παρείσακτος.
Τέλος τι πάει να πει θα μας την πέσουν οι Τούρκοι. «Μολών Λαβέ» όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες. Το θέμα είναι θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας όπως έκαναν και οι προηγούμενες γενιές ή έχουμε γίνει «κουραμπιέδες» όπως λέγονται οι μαλθακοί οπότε δεν μας αξίζει να λεγόμαστε καν Έλληνες;
Ο κάθε ένας μπορεί να σταθεί μπροστά στον καθρέπτη του και να αποφασίσει τι είναι και τι θέλει να γίνει για το μέλλον των παιδιών του. Θέλει να είναι ραγιάς και τα παιδιά του να είναι κι αυτά ραγιάδες;
Τότε ας κάτσει στον καναπέ του και να πίνει τον φραπέ του.
Αν όχι να έρθει μαζί μας στο Ε.ΠΑ.Μ. να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας.
Γιατί σ’ αυτά θα δώσουμε όλοι μια μέρα λόγο για το τι έκανε ο καθένας μας γι’ αυτά.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close